Αριβαμπένε: «Ο Φέτελ πρέπει να κερδίσει τη θέση του στη Ferrari»

Πέτρος Πιτσίνης
Αριβαμπένε: «Ο Φέτελ πρέπει να κερδίσει τη θέση του στη Ferrari»
Το αφεντικό της ιταλικής ομάδας είπε πως τίποτα δεν είναι σίγουρο μετά τη λήξη του συμβολαίου του Γερμανού και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να... παλέψει για να παραμείνει.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο τριών ετών με τη Ferrari, που ισχύει για τη φετινή, αλλά και για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε είπε πως ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα πρέπει να κερδίσει μόνος του το μέλλον του στην ομάδα, αφού ερωτήθηκε αν θα του ανανεώσουν το συμβόλαιο για να του τονώσουν το ηθικό, όπως έκαναν και παλαιότερα με τον Μίκαελ Σουμάχερ.

«Δεν νομίζω πως θα του ανεβάσουμε το ηθικό με μια ανανέωση. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σήμερα, το ότι δούλεψε με τον Μίκαελ δεν σημαίνει πως θα "πιάσει" και με τον Σεμπάστιαν. Εκείνος απλά πρέπει να εστιάσει στο αυτοκίνητο. Είναι ένα άτομο που δίνει πάρα πολλά και αυτό καμιά φορά σημαίνει πως ενδιαφέρεται λίγο για όλα, οπότε πρέπει να τον κάνουμε να εστιάσει ξανά εκεί που πρέπει και να του υπενθυμίσουμε να συγκεντρωθεί. Δεν θα το κάνει σε πολεμικό κλίμα, επειδή είναι "βυθισμένος" στην οικογένεια της Ferrari».

Αργότερα, ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε αναφέρθηκε ξανά στο συμβόλαιό του και είπε: «Ο Σεμπάστιαν τώρα έχει ένα συμβόλαιο με εμάς. Θα δουλέψουμε μαζί φέτος και ξανά του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν, θα δούμε. Ο κάθε ένας από εμάς έχει στόχους. Έχω τους δικούς μου, η ομάδα τους δικούς της, ο Σεμπάστιαν τους δικούς του, όλοι έχουμε. Οπότε το σωστό είναι όλοι μας, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ποιος, να κερδίσει μόνος του τη θέση του και την αμοιβή του».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!