Στην πίστα που σκοτώθηκε ο Μπιανκί (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Στην πίστα που σκοτώθηκε ο Μπιανκί (vid)
Στη Σουζούκα ο Ζουλς Μπιανκί είχε το σοβαρό ατύχημα τον Οκτώβριο του 2014, το οποίο λίγους μήνες αργότερα του κόστισε τη ζωή.

Η δράση της Formula1 γι' αυτό το τριήμερο έχει μεταφερθεί στην Ιαπωνία και στη Σουζούκα. Ο λόγος για την πίστα, στην οποία ο Ζουλς Μπιανκί είχε το σοβαρό ατύχημα, το οποίο του κόστισε τη ζωή λίγους μήνες αργότερα. Ο Γάλλος καρφώθηκε κάτω από τον γερανό, που απομάκρυνε το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ, με τον Γερμανό να έχει έξοδο στο ίδιο σημείο έναν γύρο πριν.

Ο τότε πιλότος της Marussia μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, αρχικά στην Ιαπωνία και μετέπειτα στη Γαλλία, και ήταν σε κώμα μέχρι και τις 17 Ιουλίου 2015, όταν άφησε την τελευταία του πνοή.

Όσον αφορά το τι ακριβώς συμβαίνει, έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά σενάρια, από το ότι ήταν δικό του λάθος μέχρι που έφταιξε η ομάδα του ή οι υπεύθυνοι της πίστας επειδή υπήρχαν και κάποιες πράσινες σημαίες, παρά το ατύχημα του Σούτιλ. Ωστόσο, το μόνο που έχει σημασία είναι ότι έφυγε από τη ζωή ένα παιδί 25 ετών και δύο χρόνια μετά οι Ιάπωνες, και όχι μόνο, σίγουρα θα θυμούνται τι είδαν στις 5 Οκτωβρίου 2014.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!