Η εξήγηση της Mercedes για τον κινητήρα του Χάμιλτον

Γιώργος Βαρίνος
Η εξήγηση της Mercedes για τον κινητήρα του Χάμιλτον
Η Mercedes εξήγησε τι συνέβη με τον κινητήρα του Λιούις Χάμιλτον στη Μαλαισία και αποκάλυψε ότι όλα έγιναν λόγω απώλειας της πίεσης λαδιού και αποτυχίας του ρουλεμάν.

Τα στοιχεία από την ανάλυσή της για το τι ακριβώς συνέβη με τον κινητήρα του Λιούις Χάμιλτον στον αγώνα της Μαλαισίας έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes. Η εξήγηση των «ασημί βελών» είναι ότι υπήρξε απώλεια της πίεσης λαδιού για να προκληθεί ζημιά στο ρουλεμάν και να... παραδώσει πνεύμα ο κινητήρας.

Γι' αυτό είδαμε και μία μικρή φωτιά στο μονοθέσιο του Βρετανού, η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε. «Η ανάλυσή μας έδειξε ότι ο κινητήρας του Λιούις (Χάμιλτον) υπέφερε από μία μεγάλη αποτυχία του ρουλεμάν.

Αυτό έγινε χωρίς προειδοποίηση, μετά από 618 χιλιόμετρα, και προηγήθηκε απώλεια της πίεσης λαδιού στην 15η στροφή», είπε εκπρόσωπος των Γερμανών από την Ιαπωνία, όπου άπαντες βρίσκονται για το Γκραν Πρι στη Σουζούκα. Έτσι, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής θα επανέλθει στη μονάδα ισχύος που χρησιμοποίησε στη Σιγκαπούρη, ενώ έχει άλλη μία «φρέσκια» που έχει περισσέψει για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!