«Άγαλμα» στα SUV κάνει η Volvo

«Άγαλμα» στα SUV κάνει η Volvo

«Άγαλμα» στα SUV κάνει η Volvo

Περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που πούλησε πέρσι η σουηδική φίρμα ανήκαν στη σειρά XC ή την Cross Country, δείχνοντας πως στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτού του είδους τα οχήματα! 

Η Volvo παρουσιάζει συνεχώς νέα μοντέλα της σειράς XC και Cross Country και από ότι φαίνεται κάτι ξέρει, αφού αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των συνολικών πωλήσεών της. Αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία του 2015, όπου πούλησε 503.127 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα (σχεδόν) 267.000 ήταν αυτών των δύο σειρών! 

Αιχμή του δόρατος ήταν το XC60 με σχεδόν 160.000 μονάδες, ενώ το μεγαλύτερο και ακριβότερο XC90 πέτυχε έναν εντυπωσιακό αριθμό των 40.260 αυτοκινήτων. Για αυτό και φροντίζει να «επιτεθεί» σε σχεδόν κάθε κατηγορία των SUV και γενικώς, των υπερυψωμένων μοντέλων με «περιπετειώδη» εμφάνιση. 

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το νέο XC40 (φωτογραφίες) το οποίο θα τοποθετηθεί απέναντι από το Audi Q3 και θα είναι σαφώς μικρότερο από το XC60 που παίζει για την ώρα το ρόλο του «βασικού» μοντέλου της σειράς. Το XC40 μάλιστα δεν θα αργήσει να έρθει αφού έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2018 και κάτι μας λέει πως η Volvo δεν θα... επαναπαυθεί και θα μας παρουσιάσει κι άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία οχημάτων! 

Best of internet