Ηλεκτρικά περιπολικά για την αστυνομία της Αλβανίας!

Πέτρος Πιτσίνης
Ηλεκτρικά περιπολικά για την αστυνομία της Αλβανίας!
Η γειτονική μας χώρα έγινε η πέμπτη στην Ευρώπη που πρόσθεσε ηλεκτροκίνητα μοντέλα στον «στόλο» της αστυνομικής της δύναμης!

Ηλεκτρική... ανάπτυξη σημειώνει η Αλβανία, η οποία εμπλούτισε τον στόλο των περιπολικών της με νέα μοντέλα που χρησιμοποιούν ρεύμα για την κίνησή τους! Για την ακρίβεια, μερικά Volkswagen e-Golf είναι στη διάθεση της αστυνομίας, ακόμη κι αν υπάρχουν μερικά... προβληματάκια.

Το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη γειτονική μας χώρα είναι ανύπαρκτο και οι Αλβανοί αστυνομικοί θα πρέπει να γυρνούν πίσω στο τμήμα για να φορτίσουν τα Golf, όταν εξαντλήσουν τη μέγιστη αυτονομία των 190 χιλιομέτρων.

Ο υπουργός εσωτερικών της χώρας είναι πολύ περήφανος για το συγκεκριμένο γεγονός και τόνισε πως τα νέα περιπολικά δεν καίνε «σταγόνα καυσίμου», ενώ αργότερα φρόντισε να υπενθυμίσει πως είναι η πέμπτη αστυνομική δύναμη στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους οχήματα.

Να θυμίσουμε πως το Volkswagen e-Golf κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ μόνιμου μαγνήτη, απόδοσης 115 ίππων και 270 Nm ροπής. Ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 140 χλμ./ώρα, προς όφελος της αυτονομίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!