Ανάμνηση του παρελθόντος τα σπορ Skoda RS;

Ανάμνηση του παρελθόντος τα σπορ Skoda RS;

Ανάμνηση του παρελθόντος τα σπορ Skoda RS;

Οι Τσέχοι σκέπτονται την κατάργηση του τμήματος vRS που έφτιαχνε τα πιο γρήγορα μοντέλα τους, για να επικεντρώσουν τους πόρους τους σε άλλους, σημαντικότερους τομείς.

Η Skoda ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τη στρατηγική της γύρω από τα σπορ μοντέλα της και ο νέος επικεφαλής της φίρμας τονίζει πως οι RS εκδόσεις θα πρέπει να είναι αρκετά κερδοφόρες, ώστε να δικαιολογήσουν τα κόστη εξέλιξης. 

Αντί αυτών, τελευταία βλέπουμε νέες προσθήκες στην γκάμα του Τσέχου κατασκευαστή, οι οποίες αφορούν κυρίως καινούργιες εκδόσεις εξοπλισμού, με διαφορετικά στοιχεία η κάθε μια. Η Laurent & Klement μαζί με την Sportsline είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπου επεκτείνονται και σιγά σιγά θα υπάρχουν σε όλο και περισσότερα μοντέλα της Skoda, σε αντίθεση με τα RS που μέχρι στιγμής τη συναντάμε μόνο στην Octavia. 

Όπως αναφέρει και το Βρετανικό Autocar, λέγεται ότι θα υπάρξει και μια πιο ισχυρή έκδοση του νέου SUV της εταιρείας, του Kodiaq. Ακόμη κι αν λανσαριστεί με μοτέρ άνω των 190 ίππων, που είναι για την ώρα το κορυφαίο, θεωρείται σχεδόν απίθανο να φορέσει το σήμα RS. 

Άλλος ένας λόγος που η Skoda σκέφτεται να εγκαταλείψει τις σπορ δημιουργίες είναι το... ρεύμα. Η εξέλιξη νέων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι για πολλούς μια πιο λογική αξιοποίηση των πόρων, τουλάχιστον στη σημερινή εποχή, αφού όλη η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στρέψει εκεί την προσοχή της. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο από τη Skoda, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματα! 

Best of internet