Με 1.000άρη 200 ίππων το επόμενο Ford Fiesta ST;

Πέτρος Πιτσίνης
Με 1.000άρη 200 ίππων το επόμενο Ford Fiesta ST;
H «μόδα» του downsizing συνεχίζεται και το μικρό μοντέλο επιδόσεων της Ford ίσως υιοθετήσει ένα τρικύλινδρο σύνολο του λίτρου στην επερχόμενη γενιά του!

Η Ford ετοιμάζεται να κάνει το... μπαμ και να προσφέρει το επόμενο Fiesta ST με έναν κινητήρα των 1.000 κυβικών εκατοστών, της οικογένειας EcoBoost. Θα χρησιμοποιεί βεβαίως τούρμπο και θα αποδίδει περίπου 200 ίππους, κάτι που μπορεί να ακούγεται πολύ αισιόδοξο όμως είναι ρεαλιστικό, καθώς ήδη το έχουμε δει να αποδίδει 140 άλογα σε εκδόσεις παραγωγής.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των μικρών μοντέλων της Ford Ευρώπης, είπε στο AutoExpress: «Βλέπουμε συνεχώς περισσότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με τον EcoBoost του ενός λίτρου και τα πρώτα δείγματα είναι πολλά υποσχόμενα.

Είναι ένας εξαιρετικός κινητήρας, έχει πολύ ωραίο ήχο και αρκετή ροπή με το τούρμπο, οπότε κοιτάμε τις πιθανότητες και θα δούμε αν θα το τοποθετήσουμε στο νέο Fiesta ST». Όπως είπε η ίδια πηγή, η νέα γενιά του Fiesta είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την εταιρεία και οι μηχανικοί έχουν εξελίξει πάρα πολύ το πλαίσιό του, αλλά και την οδική του συμπεριφορά. Οπότε, οι απαιτήσεις μας από την έκδοση ST θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλές!

* Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το σημερινό Ford Fiesta ST200.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!