H Mercedes-Benz «κρατάει θέση» στη Formula E

Πέτρος Πιτσίνης
H Mercedes-Benz «κρατάει θέση» στη Formula E
Η Mercedes-Benz Grand Prix Ltd (MGP) και η Formula E Operations Ltd συμφώνησαν νωρίτερα τη δυνατότητα ένταξης της Mercedes στην 5 η σεζόν του Πρωταθλήματος Formula E της FIA.

Ο Τότο Βολφ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula E, Αλεχάνδρο Αγκάγκ, συμφώνησαν να δεσμεύσουν μια θέση για τη Mercedes στο πρωτάθλημα της Formula E. Σύμφωνα με το συμφωνητικό που υπεγράφη, η Mercedes μπορεί να επιλέξει να είναι μία από τις 12 συμμετοχές που θα προταθούν από τον Championship Promoter στη FIA για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα Formula E του 2018-19.

Η Mercedes θα μπορούσε να πάρει μία από τις δύο νέες θέσεις που θα δοθούν για την 5 η σεζόν – μετά από έγκριση της FIA – όταν η αμιγώς ηλεκτρική αγωνιστική γκάμα περιοριστεί από την τρέχουσα μορφή των δύο αυτοκινήτων ανά οδηγό, σε ένα αυτοκίνητο για ολόκληρο τον αγώνα. Οι 10 ομάδες που συμμετέχουν αυτήν τη στιγμή στη Formula E αναμένεται να έχουν παρουσία και στην 5 η σεζόν – αλλά και στη συνέχεια – με τη μορφή που έχουν τώρα ή συνεργαζόμενες με άλλους κατασκευαστές (OEMs).

Ο Αλεχάνδρο Αγκάγκ είπε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε, ότι μία από τις δύο θέσεις που κλείστηκαν για την 5 η σεζόν της Formula E είναι για τη Mercedes. Η Formula E θέλει να αποτελέσει την πλατφόρμα, όπου οι κατασκευαστές δοκιμάζουν και αναπτύσσουν τις τεχνολογίες που θα εφαρμόσουν αργότερα σε συμβατικά αυτοκίνητα.

Με την ευκαιρία που μας δίνεται να συμπεριλάβουμε μία εταιρεία όπως η Mercedes-Benz στο Πρωτάθλημα, θα δοθεί σημαντική ώθηση ώστε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο. Η Formula E γίνεται όλο και πιο συναρπαστική με το μείγμα διαφόρων σημαντικών κατασκευαστών όπως οι Renault, Citroen-DS, Audi, Mahindra και Jaguar μαζί με νέες, φουτουριστικές μάρκες όπως οι Faraday Future, NextEV, ή αντίστοιχους μεγάλους κατασκευαστές εξαρτημάτων, όπως η Schaeffler και η ZF. Η Mercedes θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε αυτήν την διαρκώς αυξανόμενη γκάμα κατασκευαστών».

Ο Τότο Βολφ δήλωσε: «Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της Formula E. Αυτήν τη στιγμή μελετάμε όλες τις δυνατότητες που θα μας δώσει το μέλλον του αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαστε πολύ ευτυχείς για τη συμφωνία αυτή, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μία θέση στην 5 η σεζόν του πρωταθλήματος. Η ηλεκτροκίνηση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αυτοκίνηση του μέλλοντος, ενώ οι αγώνες αποτελούσαν πάντα μία τεχνολογική πρόκληση για το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) της εταιρείας. Είμαστε σίγουροι ότι η Formula E θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!