Με ακόμη περισσότερη ισχύ το νέο Nissan X-Trail

Πέτρος Πιτσίνης
Με ακόμη περισσότερη ισχύ το νέο Nissan X-Trail
Το μεσαίο SUV της Nissan θα δυναμώσει, ώστε να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον ανταγωνισμό, που «παίζει» με κινητήρες των σχεδόν 200 αλόγων.

Περίπου το 40% των πωλήσεων του Nissan X-Trail ήταν στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Techna, οπότε η φίρμα θα δώσει ακόμη μια επιλογή στους πελάτες που ζητούν περισσότερη ισχύ. Συγκεκριμένα, μέχρι και σήμερα η ισχυρότερη παραλλαγή του SUV αποδίδει 160 ίππους και αυτό αναμένεται να αλλάξει όταν το μοντέλο ανανεωθεί.

Για να ανταγωνιστεί το Skoda Kodiaq με τον ντίζελ των 2.0 λίτρων και των 190 ίππων, το X-Trail θα εξοπλιστεί με ένα μοτέρ αντίστοιχων προδιαγραφών, δηλαδή θα «φορέσει» έναν τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με ίσο κυβισμό και αντίστοιχη ιπποδύναμη. Το σύνολο με τα 190 άλογα θα επιτρέψει στο μοντέλο να ρυμουλκεί και πιο βαριά φορτία, καθώς θα έχει και μεγαλύτερη ροπή από το σημερινό κορυφαίο μοτέρ.

Όπως αναφέρει το AutoExpress, θα πληροί τη νόρμα ρύπων Euro 6 και θα είναι αρκετά οικονομικός. Επιπλέον, η ανανέωση του X-Trail εκτός από τον νέο κινητήρα θα φέρει και μικρές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση, με διαφορετικής σχεδίασης φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και διάφορες πινελιές στο εσωτερικό. Επίσης, λέγεται πως θα υιοθετήσει και λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης, μαζί με μια νέα κορυφαία έκδοση (από πλευράς εξοπλισμού) που θα καθίσει πάνω από τη σημερινή Techna.

*Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το σημερινό Nissan X-Trail.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!