Μάσα: «Συμπονώ τον Χάμιλτον, αλλά είχα και χειρότερα»

Πέτρος Πιτσίνης
Μάσα: «Συμπονώ τον Χάμιλτον, αλλά είχα και χειρότερα»
Ο πιλότος της Williams λέει πως αυτό που συνέβη στον Βρετανό ήταν κρίμα, όμως είναι μέρος των μηχανοκίνητων αγώνων.

Ο Φελίπε Μάσα στη στήλη του στο σάιτ Motorsport, έγραψε για το περιστατικό του Λιούις Χάμιλτον στο Γκραν Πρι της Κυριακής, περιγράφοντας και κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε ο ίδιος.

«Το Σαββατοκύριακο στη Μαλαισία ξεκίνησε με αντικρουόμενα συναισθήματα, από τον προηγούμενο αγώνα στη Σιγκαπούρη. Γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητό μας θα τα πήγαινε καλύτερα στη γρήγορη Σεπάνγκ. Επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί στις δοκιμές και στις κατατακτήριες και ήμουν πολύ κοντά στη Force India, όπου είναι και ο κοντινότερος αντίπαλός μας στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, αλλά την Κυριακή πριν το γύρο σχηματισμού είχαμε ένα πρόβλημα.

Οι μηχανικοί μας έβαλαν μπροστά το μονοθέσιο, όμως όταν πάτησα το γκάζι δεν είχα καμία ανταπόκριση. Το έκανα αρκετές φορές, το πάτησα μέχρι το τέρμα του, έβαλα πρώτη, όμως τα ίδια. Όπως είναι λογικό, το αυτοκίνητο γύρισε στα πιτς και οι μηχανικοί το έσβησαν, όμως όταν το έβαλαν ξανά μπροστά, το πρόβλημα είχε εξαφανιστεί. Δεν μας έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, πιθανότατα ήταν πρόβλημα λογισμικού. Σαν τον υπολογιστή στο σπίτι δηλαδή, που τον κλείνεις και τον ανοίγεις ξανά και φτιάχνει».

Στη συνέχεια, ο Μάσα αναφέρθηκε στο Λιούις Χάμιλτον και έγραψε: «Όλοι είδαμε τη μεγάλη απογοήτευση του Χάμιλτον. Μου θύμισε εμένα στη Βουδαπέστη το 2008, όπου ήμουν πρώτος και λίγους γύρους πριν το τέλος ο κινητήρας μου παρέδωσε πνεύμα στην ευθεία τερματισμού. Είναι πολύ δύσκολο στον οδηγό να χειριστεί περιπτώσεις σαν κι αυτή. Δεν είναι μόνο η απογοήτευση που χάνεις έναν αγώνα. αλλά και το ότι ξέρεις πως έχασες βαθμούς στο πρωτάθλημα. Θυμάμαι τη λύπη μου εκείνη τη στιγμή, επειδή ήξερα πως δεν έκανα τίποτα λάθος. Όμως τα μηχανολογικά προβλήματα είναι μέρος αυτού του σπορ».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!