Ιδιωτικοποιείται το Ιντερλάγκος

Γιώργος Βαρίνος
Ιδιωτικοποιείται το Ιντερλάγκος
Ο νέος δήμαρχος του Σάο Πάουλο αποκάλυψε ότι θα ιδιωτικοποιήσει την πίστα του Ιντερλάγκος, που φιλοξενεί το Γκραν Πρι της Βραζιλίας για τη Formula1.

Σε ιδιωτικά χέρια θα περάσει η πίστα του Ιντερλάγκος, όπως δήλωσε ο νέος δήμαρχος του Σάο Πάουλο, Ζοάο Ντόρια Τζούνιορ στην Globo TV. Το σιρκουί, που φιλοξενεί το Γκραν Πρι της Βραζιλίας για τη Formula1 από το 1972 με κάποιες... παύσεις και κάθε χρόνο από το 1990 μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, έχει συμβόλαιο με τη διοίκηση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέχρι και το 2020, όμως ο Ντόρια φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η νέα ιδιοκτησία θα ισχύσει από το Γκραν Πρι της επόμενης χρονιάς. «Θα διατηρήσουμε το Ιντερλάγκος, που θα είναι ανοιχτό στο κοινό.

Θα κάνουμε μερικές βελτιώσεις στην ασφάλεια και στην πρόσβαση. Όμως, θα ιδιωτικοποιήσουμε την πίστα. Το ποσό που δεσμευόταν σε αυτή θα μεταφερθεί σε άλλους τομείς, όπως υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Θέλουμε να διατηρήσουμε τη Formula1 και άλλες δραστηριότητες εκεί και επίσης να φέρουμε νέα event. Αλλά μία ιδιωτική εταιρεία θα ηγείται της διοίκησης και των επενδύσεων και όχι η πολιτεία», ήταν τα λόγια του. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει το μέλλον του σιρκουί και του GP που διεξάγεται εκεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!