Ferrari και GT-R τρώνε... σκόνη από φορτηγάκι! (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ferrari και GT-R τρώνε... σκόνη από φορτηγάκι! (video)
Ένα ηλεκτρικό Mercedes-Benz Vito των 900 ίππων στήθηκε μαζί με τα supercars για έναν αγώνα dragster, όπου κατάφερε να κερδίσει και με μεγάλη διαφορά!

Η Atieva είναι μια όχι και τόσο γνωστή εταιρεία από το Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, η οποία ευελπιστεί να «σημαδέψει» την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία. Έφτιαξε λοιπόν ένα Mercedes-Benz Metris (το Vito στις ΗΠΑ) με 900 άλογα και τετρακίνηση, το οποίο είναι σε θέση να... ντροπιάσει όποιο supercar το προκαλέσει σε αγώνα dragster.

Έτσι έγινε και στο βίντεο, όπου μια Ferrari 458 Speciale και ένα Nissan GT-R κάθισαν δίπλα του στη γραμμή, με αποτέλεσμα να χάσουν κατά κράτος! Το Edna, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο Vito, έχει μια μπαταρία 87 kWh και στέλνει όλη του την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς του, κάτι που του επιτρέπει να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 2,8 δευτερόλεπτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρώτη «κόντρα» με ένα Tesla Model S, το οποίο είναι γνωστό για τον καταιγιστικό ρυθμό που επιταχύνει. Μπορεί να μην το κέρδισε τελικά, όμως ήταν πολύ κοντά και το μοντέλο παραγωγής του Edna θα είναι ακόμη πιο δυνατό, οπότε σίγουρα θα ξαναδούμε ένα αντίστοιχο βίντεο που θα... βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δείτε το δημιούργημα της Atrieva, ακριβώς από κάτω!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!