Διαφωνούν για τις δοκιμές της Pirelli οι Mercedes, Red Bull

Γιώργος Βαρίνος
Διαφωνούν για τις δοκιμές της Pirelli οι Mercedes, Red Bull
Η Mercedes θέλει να μεταφέρει τις δοκιμές των ελαστικών της Pirelli ενόψει του 2017 από τη Βαρκελώνη στο Μπαχρέιν, κάτι που δε βρίσκει σύμφωνη τη Red Bull.

Στην πίστα Καταλούνια της Βαρκελώνης είναι προγραμματισμένες οι επόμενες δοκιμές ελαστικών της Pirelli για το 2017, με τη Mercedes να δοκιμάζει τα σλικ ελαστικά το διήμερα 12-13 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η Mercedes θέλει να τις μεταφέρει στο Μπαχρέιν, με τον Νίκι Λάουντα να φοβάται τις καιρικές συνθήκες επί καταλανικού εδάφους.

«Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την Pirelli επειδή χρειαζόμαστε ζεστό καιρό. Δε θέλω να χάσουμε μερικές ημέρες με βροχή στη Βαρκελώνη με τα ολοκαίνουρια μονοθέσια και η Pirelli θέλει αξιόπιστες πληροφορίες. Με 20 βαθμούς θερμοκρασία στην πίστα δε μαθαίνεις τίποτα», ανέφερε ο μη εκτελεστικός πρόεδρος των «ασημί βελών».

Όμως, μία τέτοια κίνηση δε βρίσκει σύμφωνη τη Red Bull, που θα πάρει σειρά στις δοκιμές με τα σλικ το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου. «Το 60% των ομάδων θα πρέπει να σώσουν χρήματα, αλλά οι δοκιμές στο Μπαχρέιν θα κοστίσουν παραπάνω.

Εκτός κι αν η Mercedes πληρώσει τα μέσα μεταφοράς όλων για να πάμε στο Μπαχρέιν. Είμαστε μία ομάδα που οικονομικά δεν μπορούμε να πάμε στο Μπαχρέιν, όμως πιστεύω ότι και πάλι είναι καλύτερα που θα κάνουμε δοκιμές στη Βαρκελώνη», τόνισε ο επικεφαλής των «κόκκινων ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!