Στη Formula E η Mercedes το 2018;

Στη Formula E η Mercedes το 2018;

Στη Formula E η Mercedes το 2018;

Η Mercedes-Benz Grand Prix Ltd εξετάζει το ενδεχόμενο εμπλοκής στη Formula E από τη σεζόν 2018-2019, ενώ υπέγραψε και οψιόν συμφωνίας με τη διοίκηση του σπορ.

Στον κόσμο της Formula E φαίνεται πως είναι έτοιμη να μπει η Mercedes. Αυτό είναι πιθανό να γίνει μέσω της Mercedes-Benz Grand Prix Ltd, η οποία υπέγραψε οψιόν συμφωνίας με τη Formula E Operations Ltd, που διοικεί το πρώτο... ηλεκτρικό μηχανοκίνητο σπορ στην ιστορία, για να πάρει τη μία από τις δύο καινούριες θέσεις που θα προκύψουν τη σεζόν 2018-2019.

«Έχουμε παρακολουθήσει την ανάπτυξη της Formula E με μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές στο μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαστε χαρούμενοι με μία συμφωνία που θα μας δώσει την ευκαιρία να μπούμε στο σπορ την πέμπτη σεζόν.

Ο εξηλεκτρισμός θα παίξει μεγάλο ρόλο στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι αγώνες πάντα είναι μία πλατφόρμα για τα μοντέλα παραγωγής. Αυτό θα κάνει τη Formula E πολύ αρμόδια στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes-Benz Motorsport, Τότο Βολφ.

«Η Formula E θέλει να γίνει η πλατφόρμα, στην οποία οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα δοκιμάζουν και θα εξελίσσουν τις τεχνολογίες που θα εισαγάγουν μετά στα μοντέλα παραγωγής τους. Η ευκαιρία να συμπεριλάβουμε μία εταιρεία όπως η Mercedes στο πρωτάθλημά μας στο μέλλον θα είναι μία μεγάλη ώθηση στο να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», είπε, από τη μεριά του, το αφεντικό της FE, Αλεχάντρο Αγκάγκ.

Έτσι, απομένει να ενεργοποιηθεί η προαναφερθείσα οψιόν για να ολοκληρωθεί το... deal και τα «ασημί βέλη» να μπουν στον κόσμο των ηλεκτρικών μονοθεσίων. Βέβαια, καμία πλευρά δεν ξεκαθάρισε αν αυτό θα επηρεάσει το πρότζεκτ της Formula1, όπου η Mercedes κυριαρχεί από το 2014.

Best of internet