«1-2» στη Formula1... last years!

Gazzetta team
«1-2» στη Formula1... last years!
Με αφορμή το πρώτο «1-2» της Red Bull μετά από 3 χρόνια, το gazzetta.gr θυμάται πότε το έπραξαν αυτό οι ομάδες που έχουν πανηγυρίσει τίτλους στο παρελθόν.

Μετά από περίπου τρία χρόνια, η Red Bull είδε για πρώτη φορά τους δύο πιλότους της να ανεβαίνουν στα δύο πιο υψηλά σκαλιά του βάθρου. Με άλλα λόγια, οι «κόκκινοι ταύροι» είδαν τα μονοθέσιά τους να κάνουν το «1-2», αφού ο Ντάνιελ Ρικιάρντο πανηγύρισε τη νίκη και ο Μαξ Φερστάπεν ήρθε δεύτερος.

Η τελευταία φορά που το έπραξαν αυτό ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2013 στη Βραζιλία, όταν είχε κερδίσει τον αγώνα ο Σεμπάστιαν Φέτελ και είχε πάρει σειρά ο Μαρκ Γουέμπερ στο Ιντερλάγκος. Οι Αυστριακοί έπρεπε να περιμένουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2016 για να ζήσουν εκ νέου τέτοιες στιγμές. Με αφορμή το επίτευγμα αυτό, λοιπόν, το gazzetta.gr θυμάται πότε έκαναν κάτι τέτοιο οι ομάδες που στο παρελθόν έχουν κατακτήσει τίτλους.

Μοναδική εξαίρεση η Mercedes

Από αυτές, βέβαια, εξαιρείται η Mercedes, η οποία κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και το «1-2» το βλέπει αρκετά συχνά, με τελευταίο να είναι φέτος στην Ιταλία, όπου νικητής ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ, με τον Λιούις Χάμιλτον να ακολουθεί.

Τείνουν να ξεχάσουν

Από εκεί και πέρα, όμως, το... χάος! Για τη Red Bull τα είπαμε και τα γράψαμε ότι, έπειτα από περίπου τρία χρόνια, θυμήθηκαν πώς είναι να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις. Ωστόσο, στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πράγματα είναι χειρότερα και τείνουν να ξεχάσουν πότε το έκαναν αυτό. Οι άλλες τρεις ομάδες, για τις οποίες γίνεται λόγος είναι οι Ferrari, Renault και Williams.

Η Scuderia έχει να δει «1-2» από τη Γερμανία το 2010, όταν ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε πρώτος την καρό σημαία και ο Φελίπε Μάσα βρέθηκε πίσω του. Βέβαια, υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες στο πρόσφατο παρελθόν, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει, αλλά ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν ήρθε ποτέ ξανά.

Από τη μεριά της, η γαλλική ομάδα έχει να κάνει κάτι τέτοιο από τη Μαλαισία το 2006. Τότε ο Τζιανκάρλο Φισικέλα είχε πανηγυρίσει την τρίτη και τελευταία νίκη της καριέρας του, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς Αλόνσο να τον ακολουθεί.

Τέλος, όσον αφορά την ομάδα του Γκρόουβ, πρέπει να γυρίσει αρκετά τον χρόνο πίσω για να θυμηθεί πότε πέτυχε το «1-2». Τα προβλήματα είναι πολλά τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός απουσιάζει και οι Βρετανοί ούτε νίκη δεν μπορούν να... σταυρώσουν (τελευταία ήταν του Παστόρ Μαλντονάντο στην Ισπανία το 2012).

Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να πάνε πίσω στο 2003, όταν ο Ραλφ Σουμάχερ σημείωσε την έκτη και τελευταία νίκη της καριέρας του στη Γαλλία, με τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια να παίρνει θέση δίπλα του στο πόντιουμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!