«Καρδιά» από Civic Type R για μια Porsche 911 (video)

Πέτρος Πιτσίνης
«Καρδιά» από Civic Type R για μια Porsche 911 (video)
Πολλοί θα το χαρακτηρίσουν ως ιεροσυλία, όμως είναι γεγονός και το συγκεκριμένο δημιούργημα του Τσούφενχαουζεν κινείται από ένα VTEC τούρμπο μοτέρ!

Το Honda Civic EP3 Type R ήταν στην εποχή του το σημείο αναφοράς στα γρήγορα χάτσμπακ και συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικό μέχρι και σήμερα, όμως λίγοι θα περίμεναν να δουν τον κινητήρα του στο πίσω μέρος μιας Porsche! Οι φανατικοί οπαδοί της γερμανικής μάρκας σίγουρα θα χαρακτηρίσουν την αντικατάσταση του μπόξερ ως ιεροσυλία, ωστόσο το μοτέρ με τον κωδικό K20A2 δεν βρίσκεται σε εργοστασιακή μορφή.

Η στάνταρ απόδοση του δίλιτρου ατμοσφαιρικού συνόλου ήταν 200 ίπποι, όμως έγιναν οι κατάλληλες τροποποιήσεις και εγκαταστάθηκε ένα τούρμπο, που εκτοξεύει την απόδοση. Οι ακριβείς αριθμοί δεν έχουν δοθεί, οπότε για την ώρα παραμένει άγνωστη η συνολική ιπποδύναμη αυτής της ιδιαίτερης Porsche.

Στο αμάξωμα της τελευταίας βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές βελτιώσεις, με τις πιο χαρακτηριστικές να είναι η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και το roll cage στο εσωτερικό, που δείχνουν ότι το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί με βασικό πεδίο δράσης την πίστα. Πάντως, το κανάλι που ανέβασε το παρακάτω βίντεο στο YouTube υπόσχεται πως σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα κλιπ της «αιρετικής» 911, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!