H BMW βλέπει το μέλλον ηλεκτρικά

Πέτρος Πιτσίνης
H BMW βλέπει το μέλλον ηλεκτρικά
Δύο νέα μοντέλα που θα αντλούν ενέργεια από μπαταρίες σκοπεύει να λανσάρει η BMW, σύμφωνα με τον CEO της φίρμας, Χέραλντ Κρούγκερ.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα ξεπηδούν σαν... μανιτάρια στις γκάμες των κατασκευαστών και η BMW αποφάσισε να λανσάρει ακόμη δύο, που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον CEO της φίρμας, Χέραλντ Κρούγκερ, ο οποίος το αποκάλυψε σε μια συνέντευξή του με το Bloomberg. Ένα ηλεκτρικό MINI και μια αντίστοιχη X3 είναι τα εν λόγω μοντέλα, με το πρώτο να έρχεται το 2019 και το δεύτερο, ένα χρόνο αργότερα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της BMW, τα δύο αυτά μοντέλα θα είναι ανταγωνιστικά στο κομμάτι των τιμών, ειδικά τώρα που όλο και περισσότερες εταιρείες παίρνουν την ηλεκτροκίνηση στα σοβαρά.

«Οι ανταγωνιστές μας είναι στο πρώτο στάδιο της ηλεκτρικής στρατηγικής τους, εμείς ήδη μπαίνουμε στο δεύτερο» πρόσθεσε ο Κρούγκερ. Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο νέων μοντέλων δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!