Με λίγο από... Focus RS η Mercedes-AMG E63

Με λίγο από... Focus RS η Mercedes-AMG E63

H ναυαρχίδα της σειράς E θα προσφέρεται με τετρακίνηση και... Drift Mode, για όσους θέλουν να μεταφράσουν την ισχύ του μοντέλου σε πλαγιολίσθηση! 

Με λίγο από... Focus RS η Mercedes-AMG E63

Ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, μαζί με μεγάλες ποσότητες ισχύος προϋποθέτουν ατέλειωτες ώρες ευχαρίστησης πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, όμως τα πλάνα της Mercedes-AMG για την E63 είναι ακόμη καλύτερα. 

Στα πρότυπα του Ford Focus RS, η γρηγορότερη E θα έχει μια λειτουργία αντίστοιχη του Drift Mode, που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μεταφέρει ένα υψηλό ποσοστό της ροπής στον πίσω άξονα ώστε να προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα. 

Αυτά τα είπε ο επικεφαλής της AMG και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το σύστημα θα μπορεί να μεταφέρει έως και το 100% της ροπής στον πίσω άξονα, περισσότερο και από το Ford που μπορεί να «στείλει» έως και το 70%. 

Αν προσθέσουμε και τον Twin-Turbo V8 των 4.0 λίτρων, με τους 570 ή τους 612 ίππους στην «απλή» και την S αντίστοιχα, τότε το σύνολο σίγουρα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό. Πάντως, η λειτουργία αυτή είναι σχεδόν απίθανο να ονομαστεί Drift Mode και η Mercedes-AMG θα βρει ένα νέο όνομα για τη δική της τεχνολογία. 

*Φωτογραφίες: Carscoops 

Best of internet