RenaultSport και SUV δεν πάνε μαζί

Πέτρος Πιτσίνης
RenaultSport και SUV δεν πάνε μαζί
Με τον «φόβο» της εμπορικής αποτυχίας, το αγωνιστικό τμήμα της Renault ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να «περιποιηθεί» οποιοδήποτε από τα εκτός δρόμου μοντέλα της εταιρείας!

Πριν από μερικούς μήνες, είχαν ακουστεί φήμες πως κάποιο από τα SUV της Renault θα λανσαριστεί και ως RenaultSport, όμως το αγωνιστικό τμήμα της φίρμας είπε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Το σηματάκι RS λεγόταν πως θα φορεθεί στο Captur και τα σχέδια είχαν ήδη προχωρήσει, ωστόσο η Renault ακύρωσε το πρότζεκτ καθώς θεώρησε πως ένα τέτοιο μοντέλο δεν έχει τόση ζήτηση στην αγορά.

Μια ανώνυμη πηγή που «δουλεύει κοντά στη RenaultSport», είπε στο Motoring: «Είναι οριστικό, ακυρώθηκε το RS SUV. Δεν θα συμβεί. Σίγουρα, η RenaultSport μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικά ωραίο αυτοκίνητο, ένα όχημα με μοναδική οδική συμπεριφορά που κανένα άλλο SUV δεν θα έχει, όμως ανησυχούμε πως δεν θα έχει ζήτηση.

Σίγουρα, μπορεί να πείτε πως η Audi φτιάχνει σπορ SUV και πουλάει και θα έχετε δίκιο, ωστόσο πρέπει να θυμόμαστε ότι εμείς δεν είμαστε η Audi και θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο να το δοκιμάσουμε». Επιπλέον, σε ξένα μέσα έχει γραφτεί πως το τμήμα RS δεν θέλει να πληγεί η φήμη του με την κατασκευή ενός SUV, καθώς έχει εξελίξει μερικά από τα πιο ολοκληρωμένα και ποθητά γρήγορα χάτσμπακ που έχουμε δει στην αγορά μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!