Χάμιλτον: «Ακόμα έχω πίστη κι ελπίδα»

Χάμιλτον: «Ακόμα έχω πίστη κι ελπίδα»

Χάμιλτον: «Ακόμα έχω πίστη κι ελπίδα»

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν χάνει την πίστη του και την ελπίδα του, όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου, μετά την εγκατάλειψή του στη Μαλαισία.

Η εγκατάλειψη στον αγώνα της Σεπάνγκ σήμανε τη σπατάλη μίας μεγάλης ευκαιρίας για τον Λιούις Χάμιλτον να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Βρετανός είδε τον Νίκο Ρόσμπεργκ να αυξάνει τη διαφορά, όμως δεν χάνει την πίστη του και την ελπίδα του ενόψει των πέντε Γκραν Πρι που απομένουν για το φινάλε της σεζόν.

«Στην ευθεία έχασα ξαφνικά ισχύ. Άκουσα κάτι να εκρήγνυται και έπρεπε να σταματήσω. Η αίσθηση που έχεις όταν οδηγείς την κούρσα και μετά το μονοθέσιό σου... παραδίδει, είναι δύσκολο να πω κάτι θετικό. Η Mercedes έφτιαξε 43 κινητήρες και συνέβη να έχω τις περισσότερες αποτυχίες. Όμως, έχω 100% πίστη στα παιδιά.

Είναι η τέταρτη χρονιά μου μαζί τους και έχω 100% πίστη σε όλους στο γκαράζ και στα εργοστάσια. Χωρίς αυτούς δε θα είχα κερδίσει δύο πρωταθλήματα. Δεν έχει να κάνει με το πώς πέφτεις, αλλά με το πώς ξανασηκώνεσαι. Είναι μία δοκιμασία της προθυμίας μου και του πνεύματός μου για να επιστρέψω και να συνεχίσω τη μάχη.

Απομένουν πέντε αγώνες και αν αποδώσω όπως αυτό το τριήμερο, τότε μπορώ να παίξω για τα πάντα. Τα παιδιά θα πάρουν πίσω τον κινητήρα και θα καταλάβουν τι συνέβη. Κάθε φορά που έχουμε προβλήματα με τον κινητήρα, έχουν βρει το γιατί. Αυτό μας βάζει σε καλύτερη θέση για να σιγουρέψουμε ότι δε θα συμβεί την επόμενη χρονιά.

Όταν έχεις προβλήματα από την αρχή της σεζόν, νιώθεις ότι γλιστράει μέσα από τα χέρια σου (ο τίτλος) και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Έχουμε μία επίδειξη καλών αποτελεσμάτων, μετά ένα μάτσο δύσκολους αγώνες. Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί σε αυτούς τους πέντε αγώνες.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ό,τι έκανα και αυτό το τριήμερο (στη Σεπάνγκ). Αν στο τέλος της χρονιάς οι μεγάλες δυνάμεις δε με θέλουν πρωταθλητή, αφού έχω δώσει τα πάντα, θα πρέπει να το αποδεχτώ. Ακόμα έχω πίστη κι ελπίδα.

Νιώθω ευλογημένος που είμαι εδώ με τόσους ανθρώπους να με περιτριγυρίζουν σε αυτή την ομάδα, που έχει φέρει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα, πολλές νίκες και πολλά ρεκόρ. Τώρα δεν είναι καλά, αλλά θα πρέπει να είμαι ευγνώμων για όλα αυτά. Μην ξεχνάτε ότι είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής, θα είμαι εντάξει», είπε σε συνέντευξή του ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Best of internet