Κακοί οδηγοί από τα καυσαέρια;

Κακοί οδηγοί από τα καυσαέρια;

Κακοί οδηγοί από τα καυσαέρια;

Σύμφωνα με έρευνα στο Λονδίνο, η αύξηση ποσότητας των καυσαερίων μπορεί να οδηγήσει ολοένα και περισσότερο σε ατυχήματα.

Μολύνεις την ατμόσφαιρα; Άρα είσαι και πιο επικίνδυνος για να προκαλέσεις ατύχημα! Αυτό έδειξε έρευνα της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση ποσότητας των καυσαερίων μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση και να αυξήσει τους χρόνους αντίδρασης στην οδήγηση, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για ατύχημα.

Μάλιστα, από την ανάλυση προέκυψε ότι 1 μικρογραμμάριο διοξειδίου του αζώτου ανά κυβικό μέτρο μπορεί να φέρει αύξηση 2% στα ατυχήματα, τη στιγμή που η μείωση των επιπέδων μόλυνσης κατά 1/3 θα μπορούσε να μειώσει τα συμβάντα κατά 5% στο Δυτικό Λονδίνο, που είναι μία από τις πιο μολυσμένες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι από την έρευνα προέκυψε και το ότι η μόλυνση του αέρα επηρεάζει και τη συμπεριφορά του ανθρώπου και όχι μόνο την καρδιά και τα πνευμόνια, ενώ η έρευνα έγινε σε 32 διαφορετικές περιοχές, στις οποίες συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για τα επίπεδα μόλυνσης, τις καιρικές συνθήκες και τα ποσοστά των ατυχημάτων από το 2009 μέχρι και το 2014.

Best of internet