Κακοί οδηγοί από τα καυσαέρια;

Σύμφωνα με έρευνα στο Λονδίνο, η αύξηση ποσότητας των καυσαερίων μπορεί να οδηγήσει ολοένα και περισσότερο σε ατυχήματα.

Κακοί οδηγοί από τα καυσαέρια;

Μολύνεις την ατμόσφαιρα; Άρα είσαι και πιο επικίνδυνος για να προκαλέσεις ατύχημα! Αυτό έδειξε έρευνα της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση ποσότητας των καυσαερίων μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση και να αυξήσει τους χρόνους αντίδρασης στην οδήγηση, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για ατύχημα.

Μάλιστα, από την ανάλυση προέκυψε ότι 1 μικρογραμμάριο διοξειδίου του αζώτου ανά κυβικό μέτρο μπορεί να φέρει αύξηση 2% στα ατυχήματα, τη στιγμή που η μείωση των επιπέδων μόλυνσης κατά 1/3 θα μπορούσε να μειώσει τα συμβάντα κατά 5% στο Δυτικό Λονδίνο, που είναι μία από τις πιο μολυσμένες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι από την έρευνα προέκυψε και το ότι η μόλυνση του αέρα επηρεάζει και τη συμπεριφορά του ανθρώπου και όχι μόνο την καρδιά και τα πνευμόνια, ενώ η έρευνα έγινε σε 32 διαφορετικές περιοχές, στις οποίες συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για τα επίπεδα μόλυνσης, τις καιρικές συνθήκες και τα ποσοστά των ατυχημάτων από το 2009 μέχρι και το 2014.