Ο Δημήτρης Καρακώστας μας κάνει περήφανους! (UPD)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Δημήτρης Καρακώστας μας κάνει περήφανους! (UPD)
Ο Δημήτρης Καρακώστας, μαζί με τον αδελφό του Νίκο αγωνίζονται στο European Junior Cup, το θεσμό που γίνεται μαζί με τα SBK-MOTUL. Στις ελεύθερες δοκιμές του αγώνα που αυτό το Σ/Κ γίνεται στη Γαλλία στην πίστα Magny-Cours, ο Δημήτρης Καρακώστας κατετάγη 4ος!

Κατ' αρχάς να σημειώσουμε πως μπορείτε όλοι να δείτε τον αγώνα του Δημήτρη Καρακώστα (αρχίζει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 16.00) σε live από το YouTube, πατώντας το παρακάτω link.

https://www.youtube.com/watch?v=1ryP_IgwtSY&feature=player_embedded

O 17χρονος - εδώ και 6 μέρες - Δημήτρης Καρακώστας πήρε την 4η θέση στη βρεγμένη πίστα με χρόνο 2:14.478, ανάμεσα στους 30 οδηγούς από 13 χώρες του κόσμου (και όχι μόνο Ευρωπαϊκές)! Μάλιστα με τελική ταχύτητα 206.5χλμ/ώρα (έχει την 1η θέση στη σχετική λίστα) ενώ έχει και τον 1ο χρόνο στο δεύτερο από τα τέσσερα σπλιτ της πίστας. Σημαντικά αποτελέσματα σε ένα θεσμό ενιαίου τύπου με ίδια μοτοσυκλέτα την Honda CBR650R, με τον Δημήτρη να βρίσκεται για πρώτη φορά τόσο ψηλά στην κατάταξη στον δεύτερο χρόνο συμμετοχής του στο European Junior Cup.

Στις Κατατακτήριες που ακολούθησαν μερικές ώρες αργότερα, η πίστα είχε στεγνώσει, αλλά η έλλειψη εμπειρίας της ομάδας έφερε μια λάθος ρύθμιση σχέσεων, με τη μοτοσυκλέτα να μένει “κοντή” και ο Δημήτρης “έγραψε” μόλις την 16η τελική και έμεινε στην 21η θέση σε συνολικό χρόνο, αφού προσπάθησε να κάνει αλλαγή γραναζιών αλλά ο χρόνος δεν έφτασε. Είναι όμως αισιόδοξος για ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα.

Από την πλευρά του ο Νίκος πήρε την 24η θέση και θέλει να κάνει έναν ακόμη καλό αγώνα με στόχο να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στους 15 πρώτους.

UPDATE

Τελικά στον αγώνα ο Δημήτρης Καρακώστας κατέκτησε την 17η θέση και απέκτησε ακόμε περισσότερες εμπειρίες από την συμμετοχή του σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!