«Πράσινη» λιμουζίνα η νέα Porsche Panamera

Πέτρος Πιτσίνης
«Πράσινη» λιμουζίνα η νέα Porsche Panamera
Το πολυτελές σεντάν των Γερμανών παρουσιάστηκε με υβριδική τεχνολογία και 462 άλογα, που προσφέρουν οικονομία αλλά και τα χαρακτηριστικά μιας γνήσιας Porsche!

Η Porsche Panamera 4 E-Hybrid είναι η τελευταία προσθήκη στην γκάμα της λιμουζίνας της Porsche, που έχει επιδόσεις σπορ μοντέλου και κατανάλωση ενός μικρομεσαίου! Ο BiTurbo V6 των 2.9 λίτρων, σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων, παράγουν ισχύ 462 αλόγων και 700 Nm ροπής!

Το σασμάν που «φοράει» ηPanamera είναι ένα PDK διπλού συμπλέκτη με οκτώ σχέσεις και οι επιδόσεις που επιτυγχάνει το σύνολο είναι αξιοσημείωτες, αφού αρκούν τα 4,6 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 100 χλμ./ώρα από στάση και μπορεί να συνεχίσει ως τα 278 χλμ./ώρα! Όμως η πιο εντυπωσιακή τιμή είναι αυτή της κατανάλωσης, καθώς η Porsche ανακοινώνει πως χρειάζεται κατά μέσο όρο 2,5 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, εκπέμπει 56 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, φτιάχνοντας ένα «οικολογικό» προφίλ. Οι μπαταρίες χρειάζονται 5,8 ώρες για να ολοκληρώσουν μια πλήρη φόρτιση σε οικιακή πρίζα ή 3,6 ώρες με ένα προαιρετικό πακέτο ταχυφόρτισης, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τις 107.553€ στη Γερμανία. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα συναντήσουν τους νέους τους ιδιοκτήτες μέχρι και την άνοιξη του 2017 στην Ευρώπη και περίπου στο καλοκαίρι θα φτάσουν και στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!