Προμηθευτής μπαταριών στη Formula E η McLaren από το 2018

Γιώργος Βαρίνος
Προμηθευτής μπαταριών στη Formula E η McLaren από το 2018
Είναι, πλέον, και επίσημο ότι η McLaren θα είναι η μοναδική εταιρεία που θα προμηθεύει με μπαταρίες τις ομάδες της Formula E από τη σεζόν 2018-2019.

Εδώ και αρκετό καιρό ήταν γνωστό ότι η McLaren ήταν υποψήφια για να γίνει η μοναδική προμηθεύτρια μπαταριών στις ομάδες της Formula E για την πέμπτη και έκτη σεζόν. Πλέον, αυτό είναι και επίσημο, με τις δύο πλευρές να έρχονται σε συμφωνία, η οποία αφορά τις αγωνιστικές περιόδους 2018-2019 και 2019-2020.

Φυσικά, αυτό θα γίνει μέσω της McLaren Applied Technologies. «Είμαι απόλυτα χαρούμενος που μία εταιρεία με μεγάλη φήμη και εμπειρία, όπως η McLaren Applied Technologies, θα παράγει τη νέα μπαταρία. Σε μόλις τέσσερις σεζόν η Formula E θα έχει αύξηση 100% στην αυτονομία, ένα εξαιρετικά επίτευγμα.

Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε τα όρια της ηλεκτρικής τεχνολογίας και μπορούμε να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, όταν θα φτάσει η τρίτη γενιά των μπαταριών για την έβδομη σεζόν», δήλωσε το αφεντικό του πρώτου... ηλεκτρικού σπορ στην ιστορία, Αλεχάντρο Αγκάγκ.

«Είμαστε χαρούμενοι που η McLaren επελέγη από τη FIA να είναι ο μοναδικός προμηθευτής μπαταριών στη Formula E από το 2018 μέχρι το 2020. Η νέα μας μπαταρία θα διπλασιάσει σχεδόν τον χώρο αποθήκευσης ενέργειας αποκλείοντας την ανάγκη των οδηγών να αλλάζουν μονοθέσια κατά τη διάρκεια ενός αγώνα», είπε, από τη μεριά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren Appled Technologies, Ρόντι Μπάσο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!