Πιο αυστηρή η FIA με τις κίτρινες σημαίες

Πιο αυστηρή η FIA με τις κίτρινες σημαίες

Πιο αυστηρούς κανονισμούς αποφάσισε η FIA για τις κίτρινες σημαίες σε ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές, με κάθε πιλότο να εγκαταλείπει τον γύρο του αν αυτές είναι διπλές.

Πιο αυστηρή η FIA με τις κίτρινες σημαίες

Νέους πιο αυστηρούς κανονισμούς, όσον αφορά τις κίτρινες σημαίες σε ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές, αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, οι οποίοι ίσχυσαν από τις σημερινές κατατακτήριες της Μαλαισίας.

Αυτοί λένε ότι ο κάθε πιλότος θα πρέπει να μειώσει σημαντικά την ταχύτητά του και να μην επιχειρήσει να κάνει ταχύτερο γύρο, όταν δει διπλές κίτρινες σημαίες. Με άλλα λόγια, να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, αν είναι σε γρήγορο γύρο, όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση της FIA, ωστόσο δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει απαραίτητα να επιστρέψει στα πιτς (αυτό ισχύει στην κόκκινη σημαία).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μονές κίτρινες σημαίες, η απόφαση της FIA είναι οι πιλότοι να επιβραδύνουν όταν τις δουν, κάτι που και πάλι θα σημαίνει απώλεια σε χρόνο, καθώς και να μην προσπερνούν, εκτός κι αν κάποιο μονοθέσιο αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα ή είχε ατύχημα ή κλαταρισμένο ελαστικό.

Best of internet