Mercedes-Benz: «Ανόητη η κατάργηση των ντίζελ»

Πέτρος Πιτσίνης
Mercedes-Benz: «Ανόητη η κατάργηση των ντίζελ»
Η γερμανική μάρκα λέει την άποψή της για το κομμάτι των πετρελαιοκινητήρων και πιστεύει πως έχουν μέλλον και προοπτικές εξέλιξης, παρά τις γενικότερες εντυπώσεις.

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές κοιτούν προς την ηλεκτροκίνηση και δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για τον «θάνατο» των ντίζελ. Οι τελευταίοι για να παραμείνουν «καθαροί» εφοδιάζονται με πολλά φίλτρα για την κατακράτηση μικροσωματιδίων, όμως η Mercedes-Benz χαρακτηρίζει ως «ανόητη» την κατάργησή τους και ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται κάτω από το καπό πολλών νέων και σύγχρονων μοντέλων.

Ο Ντίτερ Ζέτσε, επικεφαλής της μάρκας, είπε στο Βρετανικό Autocar πως τα μοτέρ πετρελαίου της Mercedes-Benz μπορούν να είναι αντίστοιχα καθαρά με αυτά της βενζίνης, ενώ εκπέμπουν και λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. «Αυτό συνεχίζει να είναι ένα βασικό ζήτημα, ακόμη κι αν αυτή τη στιγμή όλοι μιλούν για το NOx (οξείδιο του αζώτου). Όταν κοιτάς τις τεχνολογικές δυνατότητες που παρέχει το ντίζελ, είναι ανόητο να τις αφήσεις καταργώντας το σαν καύσιμο» ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια, ο Ζέτσε πρόσθεσε: «Πέρα από τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης, ο πελάτης παίζει σημαντικό ρόλο στις αγορές. Ούτε εμείς (Mercedes) αλλά ούτε και η BMW έχουμε σημειώσει πτώση στην πώληση ντίζελ μοντέλων στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τόσο από το όφελος των πελατών, όσο και από περιβαλλοντικής άποψης, μια καλή επιλογή πετρελαιοκίνητων μοτέρ σε συνεχή βάση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!