Μια ανάσα από το νέο Honda Civic Type-R

Μια ανάσα από το νέο Honda Civic Type-R

Μια ανάσα από το νέο Honda Civic Type-R

Στο Παρίσι, η Honda μας έδειξε ένα πρωτότυπο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί σχεδιαστικά το νέο τους εκρηκτικό χάτσμπακ μοντέλο! 

Το Honda Civic Type-R ετοιμάζεται να αντικατασταθεί και αυτό δεν θα αργήσει πολύ να γίνει, καθώς μετά το μισό του 2017 θα δούμε το νέο μοντέλο. Το τελευταίο θα βασίζεται οπτικά στο concept που μας παρουσίασε αυτές τις μέρες η Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, το οποίο μπορεί να το χαρακτηρίζει ως πρωτότυπο όμως δεν θα διαφέρει πολύ από την έκδοση παραγωγής. 

Το ιαπωνικό μοντέλο τράβηξε τα βλέμματα με το κατάμαυρο αμάξωμά του, το οποίο έχει κάποιες κόκκινες πινελιές που του προσδίδουν ακόμη περισσότερο δυναμισμό. Τα φουσκώματα και οι αεροδυναμικές προσθήκες, όπως η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος ή ο διαχύτης αέρος τονίζουν την προσωπικότητά του, ενώ ένα... εκκεντρικό στοιχείο είναι η τριπλή απόληξη της εξάτμισης, με το μεσαίο κομμάτι να είναι και σε κόκκινο χρώμα! 

Ακόμη, η Honda δεν έχει πει τίποτα για τον κινητήρα που θα το κινεί, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιεί το ίδιο σύνολο που συναντάμε στο τωρινό μοντέλο. Πάντως ακόμη κι έτσι αν είναι, θα αποδίδει ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ από τα 310 άλογα και τα 400 Nm ροπής του σημερινού! Δείτε τις φωτογραφίες από το περίπτερο της Honda. 

Best of internet