Εντυπωσιακό το νέο SUV της Renault

Πέτρος Πιτσίνης
Εντυπωσιακό το νέο SUV της Renault
Το Koleos κάνει το Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Παρίσι και είναι ένα από τα μοντέλα που τραβάει τα βλέμματα στο περίπτερο της γαλλικής μάρκας.

Μπορεί η Renault να... «έκλεψε» τις εντυπώσεις κυρίως με το Trezor Concept, όμως υπάρχουν κι άλλα εντυπωσιακά μοντέλα στο περίπτερό της, με ένα από αυτά να είναι το νέο Koleos. Το όνομα αυτό το έχουμε ξαναδεί στην γκάμα της φίρμας και ήταν ένα... αμφιλεγόμενο SUV, το οποίο δεν είχε «πείσει», όμως η δεύτερη προσπάθεια της Renault κυριολεκτικά καθηλώνει. Η εξωτερική του εμφάνιση είναι επιβλητική και με το μπόλικο χρώμιο, τις μεγάλες επιφάνειες, το τεράστιο σήμα της μάρκας εμπρός και τη σχεδίαση που «φωνάζει» Renault από μακριά, καταφέρνει να μην περνάει απαρατήρητο.

Ωστόσο, την εικόνα του τη γνωρίζαμε καθώς είχε παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Πεκίνο, πριν από μερικούς μήνες. Η «διαφορά» εδώ είναι ότι πρόκειται για το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του και θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Αρχικά, το σύστημα τετρακίνησης που θα «φοράει» το Koleos προέρχεται από το Nissan X-Trail, με το οποίο μοιράζονται το ίδιο «πάτωμα». Αυτό σημαίνει ότι ο αντίστοιχος επιλογέας θα έχει μια θέση για μετάδοση μόνο στους εμπρός τροχούς, μια για το 4WD Auto και μια 4WD Lock. Πάντως, ακόμη δεν γνωρίζουμε τα κινητήρια σύνολα που θα πάρουν θέση κάτω από το καπό του Koleos και περιμένουμε αντίστοιχη ενημέρωση από τη Renault. Οι διαστάσεις πάντως το τοποθετούν ανάμεσα στα μεγαλύτερα μεσαία SUV και αυτό γιατί μετρά 4,67 μέτρα μήκος και 1,84μ πλάτος!

Το μεταξόνιο τω 2,71 μέτρων προϊδεάζει ότι θα έχει μια ιδιαίτερα ευρύχωρη καμπίνα, ενώ η απόσταση από το έδαφος των 213 χιλιοστών εγγυάται την εύκολη κίνηση σε χωματόδρομους με έντονο ανάγλυφο. Ο εξοπλισμός πάντως θα είναι πλήρης από κάθε άποψη και θα περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποίηση για ύπαρξη αυτοκινήτου στη «νεκρή» γωνία, προειδοποίηση για τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, αναγνώριση των οδικών σημάτων, προειδοποίηση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας και αναγνώριση της κούρασης του οδηγού. Από την άλλη, ο εξοπλισμός άνεσης στην κορυφαία έκδοση περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις Nappa, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα, σύστημα ήχου κορυφαίας ποιότητας και ζάντες αλουμινίου διάστασης 19 ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!