«Μακιγιάζ» για την γκάμα της Dacia

Πέτρος Πιτσίνης
«Μακιγιάζ» για την γκάμα της Dacia
Με μικρές διαφορές στην εξωτερική, αλλά και την εσωτερική εμφάνιση έρχονται τα μοντέλα της Dacia στο Παρίσι, μαζί με ένα σύγχρονο αυτόματο σασμάν για το Duster.

H Dacia ανανεώνει την γκάμα της και με προσεκτικές «πινελιές» στα μοντέλα της τα κάνει πιο επίκαιρα, αλλά και πιο σύγχρονα. Τα Sandero, Sandero Stepway και Logan MCV ανανεώθηκαν στα σημεία και ανασχεδιάστηκε η μάσκα, προστέθηκαν νέα φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας LED και διαφοροποιήθηκαν οι προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό, παρατηρούμε περισσότερη χρήση χρωμίου που αναβαθμίζουν την αίσθηση στην καμπίνα, αντικαταστάθηκε το προηγούμενο τιμόνι με ένα νέο και μια επιπλέον ποτηροθήκη πήρε θέση στα πίσω καθίσματα. Ωστόσο υπάρχουν και μεγαλύτερα νέα για αυτά τα τρία μοντέλα, αφού η φίρμα θα τα εφοδιάζει πλέον και με ένα ακόμη μοτέρ βενζίνης. Το σύνολο είναι τρικύλινδρο και η συνολική του απόδοση αγγίζει τους 75 ίππους, ενώ προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο ή με ένα ρομποτιζέ αυτοματοποιημένο μηχανικό.

Μιλώντας για κιβώτια, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Dacia πλέον προικίζει το Duster με ένα νέο αυτόματο σασμάν, τύπου διπλού συμπλέκτη, με έξι σχέσεις. Θα συνδυάζεται μόνο με τον ντίζελ 1.5 dCi των 110 ίππων και η μέση κατανάλωση που επιτυγχάνει το σύνολο ανέρχεται στα 4,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Το Duster πέρα από αυτή την προσθήκη, θα έχει και κάμερα οπισθοπορείας, αλλά και νέα χρώματα για να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. Δείτε τις φωτογραφίες των ανανεωμένων μοντέλων, αλλά και εικόνες από το «περίπτερο» της Dacia στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!