Στο Παρίσι τα αγωνιστικά του WRC (pics)

Στο Παρίσι τα αγωνιστικά του WRC (pics)

Στο Παρίσι τα αγωνιστικά του WRC (pics)

Οι Citroen, Toyota και Hyundai αποκάλυψαν στο Παρίσι τα C3, Yaris, i20, με τα οποία θα λάβουν μέρος στο WRC το 2017.

Νέοι κανονισμοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2017, με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να μοιάζουν διαφορετικά, σε σύγκριση με αυτά που βλέπαμε έως τώρα. Ωστόσο, αφού οδεύουμε στο τέλος της χρονιάς, οι Citroen, Toyota και Huyndai βρήκαν την ευκαιρία να τα παρουσιάσουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Ο λόγος για τα C3, Yaris και i20, αντίστοιχα, τα οποία φυσικά είναι... στημένα στις προδιαγραφές του WRC της νέας σεζόν.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι η Toyota επιστρέφει στο σπορ, ύστερα από 16χρονη απουσία, με τον πρόεδρο της ιαπωνικής μάρκας, Ακίο Τογιόντα, να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της Toyota Gazoo Racing, όπως θα λέγεται η ομάδα, με τον κολοσσό της τεχνολογίας Microsoft, ενώ αφεντικό θα είναι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Τόμι Μάκινεν.

Το δικό της... comeback θα κάνει και η Citroen, καθώς η γαλλική ομάδα έμεινε εκτός το 2016 μετρώντας συμμετοχές σε ορισμένους αγώνες, ώστε να δουλέψει αποκλειστικά για το 2017. Το ότι θα λάβει μέρος με το C3 το μάθαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με τη Citroen να τονίζει ότι θα είναι έτοιμο για το ντεμπούτο του στο Μόντε Κάρλο τον προσεχή Ιανουάριο, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τέλος, η Hyundai συνεχίζει τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και το i20 WRC βασίζεται στο τρίθυρο μοντέλο παραγωγής, το οποίο εμφανίστηκε στη γαλλική πρωτεύουσα με... προσωρινό ντύσιμο, καθώς το τελικό θα αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο.

«Οι κανονισμοί του 2017 στο WRC έχουν επιτρέψει σε όλες τις ομάδες να αρχίσουν μία λευκή σελίδα, που μας έχει προσφέρει μία συναρπαστική πρόκληση. Οι αλλαγές θα ανεβάσουν το επίπεδο της διασκέδασης στις ειδικές σε όλο τον κόσμο με τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά αυτοκίνητα», δήλωσε ο επικεφαλής της κορεάτικης ομάδας, Μισέλ Σαντάν.

Best of internet