Πώς λέγεται το μέλλον της VW; (video)

Πώς λέγεται το μέλλον της VW; (video)

Το ηλεκτρικό I.D. είναι ο πρεσβευτής της VW σε μία νέα εποχή, προσφέρει έως 600 χλμ. αυτονομία και βέβαια θα κινείται ρομποτικά και δεν θα χρειάζεται ούτε καν τιμόνι.

Πώς λέγεται το μέλλον της VW; (video)

Το μέλλον της Volkswagen έχει όνομα και αποκαλύφθηκε στην Εκθεση του Παρισιού. Πρόκειται για το I.D., ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τεχνολογίες αιχμής και με φουτουριστικό αμάξωμα, που ξεφεύγει εντελώς από ό,τι μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα η γερμανική μάρκα.

Ουσιαστικά αποτελεί τον προπομπό μίας νέας εποχής για την VW, η οποία στρέφεται πλέον στην ηλεκτροκίνηση και θέλει να αποδείξει με το I.D. ότι το…κατέχει το άθλημα. Οι προδιαγραφές του κόμπακτ μοντέλου είναι όντως εντυπωσιακές, καθώς η αυτονομία του αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα, που αποτελούν βέβαια ρεκόρ. Μέχρι τώρα έχει καταφέρει μόνον η Tesla να παρουσιάσει ηλεκτροκίνητα μοντέλα με αυτονομίες γύρω στα 500 χιλιόμετρα.

Ωστόσο το χάιλαϊτ του αυτοκινήτου δεν είναι η μεγάλη αυτονομία του, αλλά τα ρομποτικά συστήματα οδήγησης που διαθέτει και κάνουν το τιμόνι περιττό, γιαυτό εξάλλου είναι πτυσσόμενο και μαζεύεται κάτω από το κόκπιτ. Όλα αυτά θα τα δούμε από το 2025 και μετά, οπότε εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι μαζικές πωλήσεις των αυτόνομων οχημάτων.

Το ηλεκτρικό I.D. θα λανσαριστεί πάντως γύρω στο 2020, καθώς μέχρι τότε σχεδιάζει να έχει παρουσιάσει η VW έως και εννέα ολοκαίνουρια ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Στόχος της Volkswagen είναι να πουλά από το 2025 τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον χρόνο!

Το ίδιο το I.D. είναι ελαφρά μικρότερο από το Golf, προσφέρει ωστόσο ευρυχωρία επιπέδου Passat χάρη στο νέο πάτωμα της εταιρείας, που εξελίχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο σχετικά μικρός ηλεκτροκινητήρας του είναι τοποθετημένος πίσω και οι μπαταρίες έχουν ενσωματωθεί στο πάτωμα για εξοικονόμηση χώρου και χαμηλό κέντρο βάρους. Το όνομα I.D. δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά θέλει να δείξει, ότι το αυτοκίνητο προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις επιθυμίες του κατόχου του.

Το επαναστατικό όχημα κατεβάζει από το VW-Cloud όλα τα στοιχεία, από τις ρυθμίσεις του κλιματισμού και των καθισμάτων έως την αγαπημένη μουσική του οδηγού του. Γιαυτό εξάλλου δεν θα εφοδιάζεται με κλειδί, αλλά θα ανοίγει μέσω εφαρμογής του Smartphone, ενώ θα είναι σε θέση να παραλαμβάνει μόνο του πακέτα και αλληλογραφία από τους κούριερ.

Με άλλα λόγια, το μέλλον της VW είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό και συμβατό με το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του.

2017 VW ID Concept - Official - World Premiere 4k Video

Best of internet