Εμφύλιος πόλεμος στη Formula 1

Εμφύλιος πόλεμος στη Formula 1

Πόλεμος παρασκηνίων στη Formula 1, καθώς το 2017 θα αλλάξουν ριζικά τα μονοθέσια και οι δοκιμές πριν το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν θα αποκτήσουν κρίσιμο χαρακτήρα.

Εμφύλιος πόλεμος στη Formula 1

Tα πάνω κάτω θα έρθουν τα πάντα το επόμενο έτος στη Formula 1, καθώς οι έντεκα ομάδες καλούνται να εξελίξουν εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα σε σχέση με τα σημερινά, με κυριότερο χαρακτηριστικό το μεγαλύτερο πλάτος τους. Γιαυτό και οι οκτώ ημέρες δοκιμών πριν την εκκίνηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2017 είναι πολύ κρίσιμες, όμως οι ομάδες δυσκολεύονται να συμφωνήσουν ακόμη και στα βασικά.

Σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό, η πρώτη φάση δοκιμών εξέλιξης θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, ενώ η δεύτερη από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου. Η Pirelli, που είναι αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στη Formula 1, επιθυμεί διακαώς να γίνουν οι δοκιμές σε μία περιοχή με υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος εκείνη την εποχή. Οι Ιταλοί αφήνουν να διαρρεύσει, ότι θεωρούν ιδανική την πίστα του Μπαχρέιν και έχουν συμμάχους τους τα μεγάλα ονόματα του χώρου, δηλαδή τις Ferrari, Mercedes, Red Bull και McLaren.

Αντίθετα, οι μικρομεσαίοι παίκτες της Formula 1 συμφωνούν σε έναν τέτοιο προορισμό μόνον με την προϋπόθεση, ότι θα τους καλύψουν τα αυξημένα κόστη μετακίνησης. Αν δεν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε προτιμούν καλύτερα την Ισπανία και πιο συγκεκριμένα μία από τις τρεις πίστες της Χερέθ, της Βαρκελώνης ή της Βαλένθια. Εκείνη την εποχή, επικρατούν όμως στην Ιβηρική χερσόνησο θερμοκρασίες της τάξης των 20 βαθμών Κελσίου, ενώ ο καιρός είναι συχνά βροχερός. Όχι λοιπόν και οι καλύτερες προϋποθέσεις για να δοκιμάσεις ένα εντελώς νέο μονοθέσιο με καινούρια ελαστικά.

Ποια πλευρά θα καταφέρει να επικρατήσει τελικά; Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα, αφού οι ομάδες πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Best of internet