Ένα βήμα από την παραγωγή η BMW X2

Πέτρος Πιτσίνης
Ένα βήμα από την παραγωγή η BMW X2
Το πρωτότυπο που μας έδειξε η BMW στην έκθεση του Παρισιού είναι ο προπομπός ενός εντυπωσιακού crossover, που δεν θα αργήσουμε να δούμε στους δρόμους!

Βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στο X1, αλλά αρκετά διαφορετικό οπτικά, το X2 Concept που έφερε η BMW στο Παρίσι δείχνει περίπου την εικόνα της έκδοσης παραγωγής. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από την ογκώδη μάσκα, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας λέιζερ, στοιχεία που φτιάχνουν ένα μυώδες σύνολο. Το «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται με τις κρυμμένες χειρολαβές για τις πίσω πόρτες και την κλίση της οροφής, που το κάνουν να μοιάζει με ένα υπερυψωμένο κουπέ.

Βεβαίως, οι θηριώδεις τροχοί των 21 ιντσών δύσκολα θα διατηρηθούν και στην έκδοση παραγωγής, όμως αναμφίβολα είναι εντυπωσιακοί. Με δεδομένο ότι «πατάει» στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η X1 και τα MINI, η X2 θα είναι εμπροσθιοκίνητη και αν το επιλέξει ο πελάτης, τότε θα μπορεί να εξοπλιστεί και με το σύστημα τετρακίνησης xDrive. Η ισχύς θα παρέχεται κατά πάσα πιθανότητα από τετρακύλινδρα σύνολα, βενζίνης και ντίζελ. To αυτοκίνητο θα το δούμε στην τελική του μορφή μέσα στο 2017 ή στο 2018, όμως θα έχει κρατήσει τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία του πρωτότυπου μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!