Το αύριο, σήμερα από τη Mercedes-Benz

Πέτρος Πιτσίνης
Το αύριο, σήμερα από τη Mercedes-Benz
Μεγάλα νέα φέρνει η Mercedes στο Παρίσι δείχνοντάς μας το... μέλλον όπως το φαντάζεται η ίδια, μέσα από το Generation EQ Concept!

Η Mercedes-Benz εντυπωσιάζει με την παρουσία της στο Παρίσι και μας παρουσιάζει το Generation EQ Concept, το οποίο ενσωματώνει πάρα πολλές τεχνολογίες από το μέλλον. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση άνω των 400 ίππων και η ροπή φτάνει στα 700 Nm!

Τα δύο μοτέρ κινούν και τους τέσσερις τροχούς σε μόνιμη βάση και παρά τις κορυφαίες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 5'') έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων με μία φόρτιση! Το εν λόγω μοντέλο θα φτάσει στην παραγωγή το 2019 και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα λανσάρει η νέα υπο-μάρκα της Mercedes, με το όνομα EQ. Εκείνη θα έχει στην γκάμα της μόνο ηλεκτρικά μοντέλα και το SUV των φωτογραφιών, θα κάνει την αρχή.

Όσο για το κομμάτι της... τιμής, η Mercedes-Benz είπε πως θα κοστίζει όσο και μια καλοεξοπλισμένη GLC! Επίσης, συμπλήρωσε πως μέχρι το 2025, περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα θα υπάρχουν στην γκάμα της φίρμας. Τέλος, η εμφάνιση όπως μπορούμε να δούμε έρχεται κατευθείαν από το μέλλον και στο εξωτερικό, το ντιζάιν είναι εντυπωσιακό και σύγχρονο. Οι πλαϊνοί καθρέπτες απουσιάζουν και έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί η λογική της απλότητας, με απλές γραμμές που συνθέτουν μια φουτουριστική εμφάνιση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!