Το Toyota C-HR με κάθε λεπτομέρεια

Πέτρος Πιτσίνης
Το Toyota C-HR με κάθε λεπτομέρεια
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού οι Ιάπωνες μας δείχνουν το C-HR και μας δίνουν πληροφορίες για το νέο τους crossover!

To Toyota C-HR γνωρίζαμε πως θα έρθει και είχαμε και φωτογραφίες του, όμως τώρα οι Ιάπωνες μας το παρουσίασαν με κάθε λεπτομέρεια. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA) και θα υπάρχουν τρεις επιλογές κινητήρα. Η έκδοση που αναμένεται πως θα είναι η πιο δημοφιλής είναι εκείνη με το μοτέρ των 1.8 λίτρων, το οποίο συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και η ισχύς του συνόλου φτάνει τους 122 ίππους.

Χάρη στην υβριδική τεχνολογία η κατανάλωση που ανακοινώνεται είναι 3,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ εκπέμπει μόλις 82 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ. Ο επόμενος κινητήρας είναι ο τούρμπο βενζίνης των 1.2 λίτρων, τον οποίο έχουμε ήδη γνωρίσει και αποδίδει 116 ίππους και 185 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να συνδυαστεί είτε με ένα χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο, είτε με ένα τύπου CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων).

Τέλος, ένα τρίτο μοτέρ θα υπάρχει στην γκάμα ωστόσο αυτό θα είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες χώρες και μάλλον, δεν θα το δούμε στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν κινητήρα βενζίνης των 2.0 λίτρων με ισχύ 145 αλόγων, όπου μαζί του πάει «πακέτο» το κιβώτιο CVT. Η Toyota προσπάθησε να φτιάξει ένα σύγχρονο crossover και τα κατάφερε, αφού το έχει εξοπλίσει και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Στο εσωτερικό, μια οθόνη αφής των οκτώ ιντσών προβάλλει τις ενδείξεις του συστήματος πολυμέσων (Toyota Touch 2), ενώ στο κομμάτι της ασφάλειας, βρίσκουμε σχεδόν τα πάντα.

Το ενεργό Cruise Control, η προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, το αυτόματο φρενάρισμα η αυτόματη λειτουργία της μεγάλης σκάλας φώτων, η προειδοποίηση για τους πεζούς και η αναγνώριση των οδικών σημάτων είναι μερικά από τα συστήματα. Οι διαστάσεις του Toyota C-HR είναι 4,36 μέτρα για το μήκος, 1,795μ για το πλάτος, 1,550μ για το ύψος, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,64 μέτρα. Με την προσθήκη της πρότασης της Toyota, η κατηγορία των κόμπακτ crossover (που ήδη αποτελείται από ισχυρούς «παίκτες»), αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι πριν και περιμένουμε να δούμε και την πορεία του στην χώρα μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!