Ένα Golf σε σμίκρυνση το νέο VW Polo!

Ένα Golf σε σμίκρυνση το νέο VW Polo!

Ένα Golf σε σμίκρυνση το νέο VW Polo!

Η επόμενη γενιά του σουπερμίνι της Volkswagen ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να φτάσει στην ώρα τους και αν οι φήμες αποδειχθούν αληθείς, τότε μιλάμε για μια ολική αναβάθμιση! 

Το σημερινό Volkswagen Polo βρίσκεται στην αγορά ουσιαστικά από το 2009 και η φίρμα ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του, που θα κινηθεί στα πρότυπα του Golf. Αυτό σημαίνει πως οι διαστάσεις του θα αυξηθούν και θα είναι περίπου 20 εκατοστά μακρύτερο, όμως παράλληλα θα ελαφρύνει συγκριτικά με την τωρινή γενιά.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και θα εξοικονομηθούν περίπου 70 κιλά ανάλογα με την έκδοση, ενώ αναμένεται πως θα «φορέσει» και νέους κινητήρες. Δεν αποκλείεται να το δούμε με ένα μοτέρ του λίτρου της οικογένειας TSi, όπου στη βασική του μορφή θα αποδίδει 70 ίππους και από την πλευρά των ντίζελ, ο νέος TDi των 1.5 λίτρων μάλλον θα αντικαταστήσει τον 1.6 TDi.

Η κορυφαία έκδοση GTi που σήμερα εξοπλίζεται με ένα σύνολο βενζίνης των 1.8 λίτρων (και 192 ίππους), ίσως εξοπλιστεί με έναν νέο, των δύο λίτρων και ισχύ που θα ξεπερνά τα 200 άλογα. Πάντως, περιμένουμε πολλά ακόμη μαζί με το νέο Polo και σίγουρα θα αποκαλυφθούν περισσότερα καθώς πλησιάζουμε στην επίσημη πρεμιέρα του. Αυτή θα γίνει το επόμενο έτος και ίσως τον Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης! 

Best of internet