Renault: «Δε θα υπάρξει ανασχηματισμός στην κατάταξη»

Γιώργος Βαρίνος
Renault: «Δε θα υπάρξει ανασχηματισμός στην κατάταξη»
Το αφεντικό της Renault, Φεντερίκ Βασέρ, πιστεύει ότι δε θα υπάρξει ανασχηματισμός στην κατάταξη, με την αλλαγή των τεχνικών κανονισμών το 2017.

Στο 2017 έχει στρέψει την προσοχή της η Renault, που ακόμα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, μετά την επιστροφή στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα. Οι Γάλλοι έχουν πάρει βαθμούς, αλλά δεν έχουν παρουσιαστεί πολύ ανταγωνιστικοί στην πίστα, τη στιγμή που έχουν ήδη ξεκινήσει δουλειά για τη νέα σεζόν.

Σε αυτή θα γίνουν οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς, όμως ο Φεντερίκ Βασέρ πιστεύει πως αυτές δε θα αλλάξουν κάτι στην κατάταξη. «Δεν είμαι σίγουρος ότι οι νέοι κανονισμοί θα είναι τόσο μεγάλο πλεονέκτημα για τη Renault επειδή έχουν καλοφτιαγμένες ομάδες με προσωπικό που αντιδρά, ενώ εμείς ακόμα είμαστε στη διαδικασία να επαναχτίσουμε την ομάδα.

Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι ότι ομάδες που παλεύουν για θέσεις στο φετινό πρωτάθλημα κατασκευαστών μπορούν να βελτιώσουν τα τωρινά σασί και να βρουν ένα δέκατο για τους προσεχείς αγώνες. Από την άλλη πλευρά, για μία ομάδα σαν τη Mercedes της οποίας η θέση είναι λίγο πολύ εξασφαλισμένη για λίγο καιρό, είναι πιο εύκολο να στρέψει την προσοχή της στο 2017.

Γι' αυτό δε θα έχουμε ανασχηματισμό στην κατάταξη. Εμείς είχαμε δύο επιλογές, να συγκεντρωθούμε στο 2016 και να ξοδέψουμε πολλή ενέργεια στην πρόοδο ή να εστιάσουμε στο 2017 από πολύ νωρίς γνωρίζοντας ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς. Δεν ξέρω τι έγινε με τις άλλες ομάδες, όμως εμείς στραφήκαμε στην επόμενη χρονιά πολύ νωρίς. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί», είπε το αφεντικό της ομάδας του Ένστοουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!