Δεύτερος αγώνας Formula1 στις ΗΠΑ από το 2019;

Γιώργος Βαρίνος
Δεύτερος αγώνας Formula1 στις ΗΠΑ από το 2019;
Σύμφωνα με τον πρώην οδηγό αγώνων και ιδρυτή μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μάρκετινγκ στα μηχανοκίνητα σπορ παγκοσμίως, Ζακ Μπράουν, δεν αποκλείεται να δούμε δεύτερο αγώνα στις ΗΠΑ από το 2019.

Η είσοδος της Liberty Media στη Formula1 και ο ερχομός του Τσέις Κάρεϊ δεν αποκλείεται να φέρει περαιτέρω αγώνες στις ΗΠΑ. Άλλωστε, και το νέο αφεντικό του αθλήματος είναι ανοιχτό σ' ένα τέτοια ενδεχόμενο, ώστε η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να επεκταθεί στη Βόρειο Αμερική.

Μάλιστα, ο πρώην οδηγός αγώνων και ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μάρκετινγκ στον κόσμο, όσον αφορά τα μηχανοκίνητα σπορ, Ζακ Μπράουν, πιστεύει ότι αυτή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της νέας ιδιοκτησίας της F1, αλλά και πως είναι πιθανό να δούμε δεύτερο αγώνα στις ΗΠΑ από το 2019.

«Θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Θα πάρει λίγο χρόνο, οπότε δε νομίζω να το δούμε το 2017 και το 2018, αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι θα δούμε δεύτερο αμερικανικό αγώνα στο καλεντάρι το 2019 ή το 2020», ήταν τα λόγια του στην ιστοσελίδα motorsport.com. Μάλιστα, οι Αμερικάνοι έχουν και τη στήριξη του Μεξικού.

«Όταν προσπαθούμε να φέρουμε νέο κοινό, είναι λίγο περίπλοκο. Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους αγώνες σε αυτή την πλευρά του πλανήτη και ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε είναι να συνεργαστούμε.

Έτσι θα έχουμε περισσότερους αγώνες γενικά στην περιοχή. Αυτό θα σταθεροποιούσε τη Formula1 στη Βόρειο Αμερική», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής μάρκετινγκ του Γκραν Πρι των Μεξικανών, Ροντρίγκο Σάντσεζ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή γενικά στη Βόρειο Αμερική διεξάγονται τρεις αγώνες, καθώς στο καλεντάρι βρίσκονται ο Καναδάς, το Όστιν του Τέξας και το Μεξικό, ενώ από Λατινικής πλευράς υπάρχει η Βραζιλία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!