Βινιάλες: «Η Αραγονία έδειξε ότι θέλουμε κι άλλο βήμα»

Πέτρος Πιτσίνης
Βινιάλες: «Η Αραγονία έδειξε ότι θέλουμε κι άλλο βήμα»
Ο Ισπανός είπε στις δηλώσεις του πως θα χρειαστούν περαιτέρω βελτιώσεις στη μοτοσυκλέτα τους, ώστε να καταφέρουν να πρωταγωνιστήσουν στους επόμενους αγώνες.

Ο Μάβερικ Βινιάλες είχε μια πολύ καλή παρουσία στον αγώνα της Αραγονίας, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει ότι η μοτοσυκλέτα του δεν του επέτρεψε να φτάσει όσο ψηλά μπορούσε. Η τέταρτη θέση, πίσω από τους Μάρκεζ, Λορένθο και Ρόσι είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, με τον Ισπανό να λέει:

«Ήταν καλός αγώνας. Προσπάθησα να έχω ίδια τακτική με το Σίλβερστοουν. Όταν είδα τον εαυτό μου στην πρώτη θέση προσπάθησα να πιέσω πολύ. Όταν ακόμη είχα πρόσφυση από τα ελαστικά η μοτοσυκλέτα ήταν πραγματικά καλή και ήμουν σε χαμηλά 59άρια (1' 59'' δηλαδή), ακόμη και ψηλά 58άρια!

Ήμουν πραγματικά χρούμενος και ελαφρώς έκπληκτος που μπορούσα να κρατήσω αυτό το ρυθμό. Μετά, τα ελαστικά άρχισαν να φθείρονται. Έκανα πολλά λάθη, κλείδωνε πολύ ο πίσω τροχός στα φρεναρίσματα και μου ήταν δύσκολο να επιβραδύνω. Είναι όμως ωραίο να μάχεσαι για τις πρώτες θέσεις.

Αισθάνομαι πως το στυλ μου είναι σε τέτοιο επίπεδο, που μπορώ να κάνω περισσότερους αγώνες σαν κι αυτόν». Μετά, ο Βινιάλες ερωτήθηκε αν πιστεύει πως ανήκει στο γκρουπ των αναβατών που ξεχωρίζουν και είπε: «Ναι, έχουμε ωραίες μάχες και αμύνθηκα για τη θέση μου όσο μπορούσα. Αν θέλουμε όμως να συνεχίσουμε να μένουμε εδώ, σε αυτό το επίπεδο, τότε πρέπει να κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά. Πιστεύω μπορούμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!