Μια υπερσπάνια Porsche αναζητά ιδιοκτήτη

Μια υπερσπάνια Porsche αναζητά ιδιοκτήτη

Η 959 ήταν στην εποχή της το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής και σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, η αξία της έχει ανέβει στα ύψη, όπως αποδεικνύεται! 

Μια υπερσπάνια Porsche αναζητά ιδιοκτήτη

Στο σφυρί θα βγει μια Porsche 959 του 1988, η οποία όλο και παίρνει αξία με τον καιρό. Τρεις μέρες απομένουν για τη λήξη της δημοπρασίας και ήδη το αυτοκίνητο έχει φτάσει στις 695.000€, ενώ αναμένεται να «σκαρφαλώσει» ακόμη ψηλότερα! 

Η συγκεκριμένη δεν ήταν μια από εκείνες που είχαν «κλειστεί» μέσα σε ένα γκαράζ και έβλεπαν το φως του ήλιου κάθε ένα μήνα, καθώς το οδόμετρό της γράφει 38.179 μίλια ή αλλιώς 61.443 χιλιόμετρα. Ωστόσο, το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση και αυτό πιστοποιείται από την Porsche, με το απαραίτητο βιβλίο που γράφει το ιστορικό σέρβις σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο να συνοδεύει το μοντέλο. 

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας αναφέρουν πως τα προηγούμενα χρόνια περισσότερα από 100.000 δολάρια (89.110€) έχουν δαπανηθεί από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, ώστε να παραμείνει σε εξαιρετική κατάσταση σαν να έχει βγει μόλις από το εργοστάσιο. Μετά την παραγωγή του τον Δεκέμβρη του 1987 η ασημένια 959 ταξίδεψε στο Μονακό, από εκεί στο Τόκιο και τελικά, κατέληξε στις ΗΠΑ. 

Είναι το νούμερο 212 από τα μόλις 292 που κατασκευάστηκαν συνολικά. Θυμίζουμε ότι κινείται από έναν επίπεδο (Boxer) εξακύλινδρο κινητήρα των 2.85 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια από δύο τούρμπο αποδίδει 450 ίππους! Το 0-100 χλμ./ώρα θέλει 3,7 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 313 χλμ./ώρα, τιμές που στην εποχή της της είχαν χαρίσει τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής! Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την σπάνια Porsche 959. 

Best of internet