Αέρας μεγαλύτερης κατηγορίας για το Audi Q5 (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Αέρας μεγαλύτερης κατηγορίας για το Audi Q5 (video)
Σύντομα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μεσαίου SUV της Audi και η φίρμα το έχει προικίσει με εξοπλισμό, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια συναντούσαμε μόνο στα ακριβότερα αυτοκίνητα!

Η κορυφαία τεχνολογία στα φώτα του νέου Q5 που είδαμε σε ένα προηγούμενο βίντεο της Audi, δεν είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στον εξοπλισμό, αφού όπως βλέπουμε το ανανεωμένο μοντέλο θα εφοδιάζεται και με αερανάρτηση.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στο αμάξωμα να κατεβαίνει ή να σηκώνεται, ανάλογα με την περίσταση, οπότε δίνει έναν διττό χαρακτήρα στο Q5.

Όταν βρίσκεται μακριά από την άσφαλτο θα μπορεί να περάσει από ψηλά εμπόδια που κανονικά θα έβαζαν τέλος στη διαδρομή, ενώ σε «σφιχτές» διαδρομές με πολλές στροφές, που ο οδηγός θα θελήσει να ανεβάσει ρυθμούς, τότε θα μπορεί να το κάνει επιλέγοντας την χαμηλότερη ρύθμιση που θα χαρίσει καλύτερη οδική συμπεριφορά στο αυτοκίνητο.

Η τελευταία θα είναι έτσι κι αλλιώς βελτιωμένη από το σημερινό, καθώς η νέα πλατφόρμα MLB που θα «πατάει» το Q5 εξοικονομεί αρκετά κιλά από το συνολικό βάρος. Σε λίγες ημέρες, θα μάθουμε τα πάντα για το νέο SUV της Audi, όπως τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και τους κινητήρες που θα εφοδιαστεί τελικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!