Δύο εκατομμύρια Smart ανάμεσά μας

Πέτρος Πιτσίνης
Δύο εκατομμύρια Smart ανάμεσά μας
Το λιλιπούτειο μοντέλο πόλης συμπλήρωσε έναν εντυπωσιακό αριθμό πωλήσεων, που θα ζήλευαν μοντέλα με πολλά περισσότερα χρόνια στην αγορά!

Η συνεργασία της Daimler με τη Swatch (ναι, με τα ρολόγια) πίσω στο 1998 φαίνεται ότι ήταν μια πολύ καλή ιδέα, αφού έφερε στην αγορά ένα πολύ μικρό διθέσιο μοντέλο που πάρκαρε παντού και γρήγορα έγινε ο βασιλιάς της πόλης. Η Smart μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει πουλήσει δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα και μάλιστα τα έχει λανσάρει και με πολλές επιλογές στο κομμάτι των κινητήρων.

Έχει κυκλοφορήσει σε βενζινοκίνητο, πετρελαιοκίνητο, ακόμη και ηλεκτροκίνητο, ενώ η έκδοση Brabus του δίνει αξιοσημείωτες για την κατηγορία του επιδόσεις και ένα πιο «άγριο» παρουσιαστικό. Ουσιαστικά, δεν έχει κάποιον αντίπαλο καθώς ακόμη και το Fiat 500 ή το Opel Adam είναι αρκετά μεγαλύτερα. Μόνο το Toyota iQ προσπάθησε να το «κοντράρει» με όπλο τις... τρεισήμισι θέσεις και την ισάξια ευελιξία στην πόλη, όμως η τιμή του έμπαινε σε «χωράφια» μεγαλύτερων κατηγοριών.

Πλέον, κυκλοφορεί η νέα έκδοση του Smart ForTwo σε κουπέ και κάμπριο, ενώ διατίθεται και σε τετράθυρη εκδοχή με τέσσερις θέσεις και λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις, με το όνομα ForFour. Πωλείται με τρεις επιλογές κινητήρα και δύο διαφορετικά κιβώτια ταχυτήτων, με την ηλεκτρική του παραλλαγή να παρουσιάζεται στην έκθεση του Παρισιού σε λίγες ημέρες. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί πως πλέον η Smart δραστηριοποιείται σε 46 αγορές στον κόσμο και ότι για τον Αύγουστο μόνο, πούλησε περισσότερα από 7.500 αυτοκίνητα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!