Ορίζεται το ύψος του προστίμου για Volkswagen

Γιώργος Βαρίνος
Ορίζεται το ύψος του προστίμου για Volkswagen
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα ορίσει πόσο υψηλό μπορεί να είναι το πρόστιμο της Volkswagen για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο με τους ρύπους. Κέρδη μέσω των εταιρειών της για τη γερμανική μάρκα.

Σε... μπελάδες έχει μπει εδώ και μερικούς μήνες η Volkswagen λόγω του σκανδάλου με τις εκπομπές των ρύπων. Η γερμανική μάρκα προσπαθεί να έρθει σε διακανονισμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο, το οποίο θα ορίσει το ύψος του προστίμου χωρίς να τη βγάλει από τον κόσμο των επιχειρήσεων, όπως προέκυψε από άτομα που βιώνουν από κοντά τις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο θα φτάσει η χρηματική ποινή της VW, παρά μόνο ότι σε περίπτωση δίωξης το Υπουργείο μπορεί να ορίσει ποινή ή διακανονισμό, αλλά να διατηρήσει βιώσιμη την επιχείρηση και το αποτέλεσμα να επηρεάσει τους μετόχους και τους υπαλλήλους.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί το εν λόγω σκάνδαλο να έφερε μείωση στις πωλήσεις της VW το πρώτο μισό του 2016, όμως κέρδισε από αυτές των άλλων εταιρειών της και συγκεκριμένα από τις Audi, Porsche, Skoda. Επίσης, στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς κατάφερε να ξεπεράσει και την Toyota στην Κίνα, ώστε η ρευστότητα μέχρι τις 30 Ιουνίου να φτάσει τα 28,8 δις ευρώ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Volkswagen προσφέρει και οικονομικά πακέτα στους πελάτες της για αγορά με δάνειο ή με ενοικίαση, όταν αυτοί είναι έτοιμοι να αγοράσουν το κάθε όχημα από την κάθε αντιπροσωπεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!