Επεκτείνεται στα μηχανοκίνητα σπορ η BMW

Γιώργος Βαρίνος
Επεκτείνεται στα μηχανοκίνητα σπορ η BMW
Η BMW ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα για να επεκταθεί στα μηχανοκίνητα σπορ, καθώς θα συνεχίσει τις μέχρι τώρα δραστηριότητές της, ενώ συνάμα θα μπει στη Formula E και στο WEC.

Την επέκτασή της στα μηχανοκίνητα σπορ αποφάσισε η BMW. Μπορεί να μην έχει σκοπό να εμπλακεί ξανά με τη Formula1, απ' όπου αποχώρησε το 2009, όμως η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την είσοδο στη Formula E και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Μάλιστα, για το πρώτο ηλεκτρικό πρωτάθλημα στην ιστορία είναι γνωστό από τον Ιούλιο και, πλέον, είναι και επίσημο. Επίσης, επίσημο είναι και το γεγονός ότι αρχικά θα συνεργαστεί με την Andretti και από τη σεζόν 2018-2019 θα μείνει με ιδιόκτητη ομάδα. Όσο για το WEC, έχει λάβει μέρος στην κατηγορία LMR το 1999 και στην LM GTE το 2011, όμως για πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε όλο το πρωτάθλημα.

Βέβαια, αυτόν περιλαμβάνει και τον περίφημο αγώνα «24 Ώρες του Λε Μαν». Παράλληλα, η BMW δε θα παρατήσει τις υπόλοιπες δραστηριότητές της στα μηχανοκίνητα και θα τις συνεχίσει κανονικά. Αυτές είναι στο DTM, στο IMSA WeatherTech SportsCar και στο Ράλι Ντακάρ, όπου η Mini συνεργάζεται με την ομάδα X-Raid.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!