Νέα επιφάνεια στη Σεπάνγκ και πρόκληση για Formula1

Γιώργος Βαρίνος
Νέα επιφάνεια στη Σεπάνγκ και πρόκληση για Formula1
Η Σεπάνγκ έχει νέα επιφάνεια και ο επικεφαλής τεχνικός της Pirelli, Μάριο Ισόλα, τόνισε ότι θα είναι πρόκληση για τις ομάδες της Formula1.

Η δράση της Formula1 συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στη Μαλαισία και εκεί οι ομάδες της Formula1 έχουν να αντιμετωπίσουν μία νέα πρόκληση. Αυτή είναι η νέα επιφάνεια που τοποθετήθηκε στην πίστα της Σεπάνγκ πριν από μερικούς μήνες, με τον Μάριο Ισόλα να παραδέχεται ότι αρκετά πράγματα στο σιρκουί είναι διαφορετικά με πριν και πως η άσφαλτος είναι λίγο πιο επιθετική από πριν.

«Υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις στην πίστα. Ήδη μετρήσαμε την άσφαλτο επειδή οι συνάδελφοί μας στα Superbikes ήταν εκεί πριν από μερικούς μήνες, μόλις μετά την επαναδιάστρωση, και τους ζητήσαμε να τη μετρήσουν με το σύστημα λέιζερ που χρησιμοποιούμε. Η άσφαλτος είναι λίγο πιο επιθετική απ' ό,τι στο παρελθόν.

Το άλλο που πρέπει να τσεκάρεις είναι ότι όταν έχεις μία νέα άσφαλτο, ειδικά στην αρχή είναι γρήγορη. Είναι διαφορετικά από τον Ιούνιο, όταν μετρήσαμε την άσφαλτο. Τα σαμαράκια δεν είναι εκεί και είναι εντελώς επίπεδη. Επίσης, είναι εντελώς διαφορετική η καμπυλότητα σε κάποιες στροφές.

Είναι λίγο δύσκολο να προβλέψουμε τι θα γίνει, αλλά θεωρώ ότι ο χρόνος ενός γύρου θα είναι λίγο διαφορετικός λόγω αυτών των αλλαγών. Υπάρχει μία μικρή αβεβαιότητα. Διαφορετική τραχύτητα σημαίνει διαφορετική θερμοκρασία και φθορά στα ελαστικά.

Χωρίς σαμαράκια σημαίνει διαφορετικά επίπεδα κάθετης δύναμης και αυτό ξεκάθαρα θα έχει μία επίδραση στο μονοθέσιο», είπε ο επικεφαλής τεχνικός της Pirelli στην ιστοσελίδα motorsport.com. Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι οι ομάδες είχαν ενημερωθεί πριν κάνουν τις επιλογές των ελαστικών τους, ωστόσο και πάλι οι στρατηγικές θα παίξουν μεγάλο ρόλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!