Μαρκέζ: «Σαν το λαχείο η κατάκτηση στην Ιαπωνία»

Πέτρος Πιτσίνης
Μαρκέζ: «Σαν το λαχείο η κατάκτηση στην Ιαπωνία»
Ο Ισπανός μπορεί να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα στην πίστα της Ιαπωνίας, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό δεν θα γίνει εύκολα!

Αυτή τη στιγμή, ο Μαρκ Μάρκεζ κάθεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του MotoGP και τον ακολουθεί ο Βαλεντίνο Ρόσι, με διαφορά 52 βαθμών. Για να το «κλειδώσει» ο αναβάτης της Honda στον επόμενο αγώνα, η διαφορά θα πρέπει να είναι 76 βαθμοί και αυτό στην πράξη σημαίνει πως ο Μάρκεζ θα πρέπει να κερδίσει, ενώ ο «Γιατρός» να έχει ένα πραγματικά κακό αποτέλεσμα, που δεν θα του δώσει παραπάνω από έναν βαθμό. Ο Ισπανός παραδέχεται πως δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να συμβεί αυτό και προσθέτει:

«Το σημαντικό είναι να σφραγίσω το πρωτάθλημα, δεν έχει σημασία το πότε. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει στην Ιαπωνία, θα είναι σαν να κερδίζω το λαχείο! Αν θες να είσαι πρωταθλητής, υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να το κυνηγάς. Το σημαντικό είναι ότι εμείς περιμέναμε τη σωστή στιγμή. Αν δεν κέρδιζα στην Αραγονία δεν θα είχα τελειώσει καλά το Σαββατοκύριακο. Φυσικά, το Φίλιπ Άιλαντ και η Βαλένθια είναι καλά σιρκουί για εμένα. Επίσης πέρσι στο Μοντέγι ήμουν δυνατός στο στεγνό. Στο βρεγμένο, ήταν διαφορετικά. Στη Μαλαισία και με τη νέα άσφαλτο, θα δούμε πως θα πάμε. Όμως, χρειαζόμαστε να κρατάμε τον ίδιο ρυθμό. Αν φτάσουμε την Κυριακή και δεν μπορούμε να κερδίσουμε δεν είναι πρόβλημα, πρέπει να περιμένουμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!