Στο Ράλι Κύπρου ο Αθανασούλας

Στο Ράλι Κύπρου ο Αθανασούλας

Στο Ράλι Κύπρου ο Αθανασούλας

Στο Ράλι Κύπρου, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC) το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου, θα λάβει μέρος ο Λάμπρος Αθανασούλας.

Μετά το Ράλι Ακρόπολις, ο Λάμπρος Αθανασούλας θα τρέξει σ' έναν ακόμα αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Ο λόγος για τον τελευταίο στη σεζόν, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κύπρο το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, αυτή τη φορά θα έχει νέο αυτοκίνητο και νέο συνοδηγό, καθώς το Ford Fiesta R5 θα πάρει τη θέση του Skoda Fabia R5, με το οποίο τερμάτισε δεύτερος στο Ράλι των Θεών, ενώ δίπλα του θα έχει τον Χρήστο Κουζιώνη.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι ο Αθανασούλας προχώρησε στην απόφαση αυτή, ύστερα από πρόσκληση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου και με τη στήριξη εταιρειών από τη Μεγαλόνησο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Athanassoulas Rally Team

Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Κύπρου, τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Ο Έλληνας οδηγός, ο οποίος στο πρόσφατο Ράλλυ Ακρόπολις που διεξήχθη επίσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ένα Skoda Fabia R5, στο Ράλλυ Κύπρου θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Ford Fiesta ίδιων προδιαγραφών, αυτήν το φορά με τον Χρήστο Κουζιώνη στο δεξί μπάκετ. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή αποφασίστηκε μετά από πρόσκληση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, καθώς και την υποστήριξη κυπριακών εταιρειών.

Το Ράλλυ Κύπρου 2016 θα διεξαχθεί στις 7-9 Οκτωβρίου σε μικτές ειδικές διαδρομές (38.61% άσφαλτος και 61.38% χώμα), με επίκεντρο τη Λευκωσία. Ο αγώνας θα είναι τριήμερος, με συνολικό μήκος 829,64 χλμ. εκ των οποίων τα 213,07 χλμ. θα αποτελέσουν το καθαρό μήκος των 14 προγραμματισμένων ειδικών διαδρομών.

Ανάμεσα στα “highlights” της φετινής διοργάνωσης είναι η επιστροφή των νυχτερινών ειδικών διαδρομών, όπως και η διεξαγωγή Υπερειδικής Διαδρομής - το Σάββατο. Την Κυριακή τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά ποσά στη Love Cyprus Golden Stage η οποία θα αποτελείται από τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Οδηγός: Λάμπρος Αθανασούλας

Συνοδηγός: Χρήστος Κουζιώνης

Αυτοκίνητο: Ford Fiesta R5 Evo2

Ομάδα: Motorsport Italia

Συμμετοχή: Team Greece (έπειτα από έγκριση της ΟΜΑΕ)

Χορηγός επικοινωνίας: 4ΤΡΟΧΟΙ

Χορηγός Αγωνιστικής Ένδυσης: RaceCraft (επίσημος αντιπρόσωπος Adidas Motorsport)

Ελαστικά: Pirelli

«Δε θα μας επηρεάσουν οι αλλαγές»

Ενόψει της εν λόγω συμμετοχής ο Έλληνας οδηγός τόνισε ότι δε θα επηρεάσουν οι αλλαγές σε αυτοκίνητο και συνοδηγό, καθώς το Fiesta είναι ίδιων προδιαγραφών με το Fabia, τη στιγμή που έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον Κουζιώνη. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε για πρώτη φορά στο Ράλι Κύπρου κι αυτό χάρη στην πρόσκληση-στήριξη του ΚΣΑ. Τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συνδέσμου, κ Αντώνη Μιχαηλίδη!

Η αλλαγή αυτοκινήτου αλλά και συνοδηγού πιστεύω πως δεν θα μας επηρεάσει, μιας που τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 είναι λίγο πολύ παραπλήσια, ενώ με τον Χρήστο έχουμε βρεθεί πολλές φορές μαζί σε αναγνωρίσεις ειδικών. Ανυπομονώ να βρεθώ την επόμενη εβδομάδα στο νησί της Αφροδίτης και ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα», ήταν τα λόγια του.

Best of internet