Βάθρο για Κούμπιτσα στο Renault Sport Trophy (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Βάθρο για Κούμπιτσα στο Renault Sport Trophy (vid)
Στο ντεμπούτο του στο Renault Sport Trophy ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε στο βάθρο στο Σπα, όπου ήταν και το τελευταίο του πόντιουμ στη Formula1 το 2010.

Ένα σοβαρό ατύχημα σε αγώνα Ράλι το 2011 λίγο έλειψε να του κοστίσει το δεξί του χέρι, όμως αυτό δεν έγινε και ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα επέστρεψε δριμύτερος στους αγώνες το 2012. Ο Πολωνός το έπραξε αυτό με συμμετοχές σε μικρές κατηγορίες, ενώ από το 2013 επέλεξε το WRC, όπου την ίδια χρονιά κατέκτησε και τον τίτλο στην κατηγορία WRC2.

Συνέχισε να λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, όμως φέτος έτρεξε μόλις σ' έναν αγώνα. Ωστόσο, είχε διάκριση σε άλλο είδος μηχανοκίνητων σπορ, καθώς συμμετείχε στο Renault Sport Trophy το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Σπα του Βελγίου.

Μία αλλαγή στους τελευταίους 17 γύρους τον βοήθησε να βρεθεί τρίτος από έβδομος στον αγώνα του Σαββάτου και να τερματίσει έξι δεύτερα πίσω από τους πρωτοπόρους Ραούλ Όουενς και Φρέντερικ Μπλόμστεντ.

Έτσι, ανέβηκε στο βάθρο και το αξιοσημείωτο είναι ότι το έπραξε στην ίδια πίστα που ήρθε το τελευταίο του πόντιουμ στη Formula1 το 2010. Τέλος, να σημειώσουμε ότι άλλοτε πιλότος της F1 και νικητής του Γκραν Πρι Καναδά το 2008 δε θα σταματήσει εκεί, καθώς τον επόμενο Μάρτιο θα λάβει μέρος στις 12 Ώρες του Μουτζέλο, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε ξανά στο WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!