Μάρκεζ: «Καλό χρονικό σημείο για επίθεση»

Νίκος Τσιώκος
Μάρκεζ: «Καλό χρονικό σημείο για επίθεση»
Ο Μαρκ Μάρκεζ είδε το Γκραν Πρι της Αραγονίας ως καλό χρονικό σημείο στο καλεντάρι, ώστε να επιτεθεί και να πάρει τη νίκη, την οποία αγνοούσε για τέσσερις αγώνες.

Από τη Γερμανία είχε να πανηγυρίσει τη νίκη ο Μαρκ Μάρκεζ. Ο Ισπανός, μετά από μία τρίτη θέση, δύο τέταρτες και μία πέμπτη, επέστρεψε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Αραγονία και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Έπειτα από τη νίκη του, λοιπόν, τόνισε ότι είδε ως καλό χρονικό σημείο στο καλεντάρι το εν λόγω Γκραν Πρι, ώστε να επιτεθεί και να κερδίσει. «Μετά το ζέσταμα, όλα έδειχναν να είναι υπό έλεγχο και φέτος τα συναισθήματα που έχεις στην πίστα αλλάζουν.

Βγήκα στο σιρκουί και ήταν δύσκολο να βρω την ίδια αίσθηση που είχα στις ελεύθερες δοκιμές, όμως αποφάσισα να πιέσω από την αρχή και μετά είχα μία μεγάλη στιγμή στην έβδομη στροφή. Είπα ''ηρέμησε'' και βήμα-βήμα έπιανα τον Βαλεντίνο (Ρόσι).

Όταν τον προσπέρασα, έμεινα ήρεμος για έναν γύρο και μετά άνοιξα τη διαφορά. Είναι σημαντική νίκη επειδή από την Αυστρία και τη Γερμανία δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε ξανά. Ήταν ένα καλό χρονικό σημείο στο καλεντάρι να επιτεθούμε και να κερδίσουμε.

Είναι καλό το πλεονέκτημα, όμως πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι διότι οι πτώσεις είναι πολύ εύκολες. Τώρα πάμε στην Ασία και είναι από τα πιο δύσκολα σημεία στη σεζόν. Γνωρίζουμε ότι σε κάποιες πίστες θα παλεύουμε περισσότερο και σε άλλες λιγότερο, όπως πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι», ήταν τα λόγια του, μετά τον αγώνα της Μότορλαντ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!