Η πτώση στο ζέσταμα το κλειδί για την 2η θέση αναφέρει ο Λορένθο

Γιώργος Βαρίνος
Η πτώση στο ζέσταμα το κλειδί για την 2η θέση αναφέρει ο Λορένθο
Ο Λορένθο ισχυρίζεται πως η πτώση του το πρωί, κατά τον γύρο προθέρμανσης, ήταν το κλειδί για την κατανόηση της λειτουργίας των ελαστικών και τον βοήθησε στο να τερματίσει δεύτερος μπροστά από τον Ρόσι στον αγώνα.

Ο πρωταθλητής MotoGP του 2015, κατάφερε το καλύτερο του αποτέλεσμα μετά τη νίκη του στο Mugello, με την δεύτερη θέση που κατέκτησε, πίσω από έναν άπιαστο σήμερα Μάρκ Μάρκεζ.
Ο Λορένθο μετά την πτώση του το πρωϊ στο γύρο προθέρμανσης, αποφάσισε -σε μια απόφαση της τελευταίας στιγμής- να χρησιμοποιήσει σκληρό πίσω ελαστικό.

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά: «Μερικές φορές μια κακή κατάσταση ή μια άσχημη πτώση σε κάνει να δεις διαφορετικά τα πράγματα. Το ότι έπεσα το πρωί ,τελικά αποδείχθηκε καλό, καθώς με βοήθησε να κατανοήσω την λειτουργία των ελαστικών μου καλύτερα. Η αλήθεια είναι, πως περίμενα να τερματίσω στην 7η θέση ή ακόμα πιο πίσω. Ωστόσο η επιλογή του σκληρού ελαστικού αποδείχθηκε σωτήρια κίνηση. Περίμενα υπομονετικά να ζεσταθεί καλά και να νοιώσω εμπιστοσύνη. Έτσι δεν με πείραξε που με πέρασαν στην αρχή ο Βαλεντίνο και ο Μάρκ. Ήξερα πως στη συνέχεια του αγώνα θα μπορούσα να επιτεθώ. Και έτσι έγινε. Αν είχα 2-3 ακόμα γύρους ίσως να περνούσα και τον Μάρκεζ, αλλά η 2η θέση είναι πολύ καλή με βάση τις συνθήκες και τον εξωπραγματικό ρυθμό που είχε ο Μάρκ σήμερα.»

Ο Λορένθο στο πρωτάθλημα, απέχει πλέον μόνο 14 βαθμούς πίσω από τον Ρόσι που απέχει πλέον 52 βαθμούς από τον Μάρκεζ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!